Baldzēns: Koalīcija automātiski īsteno politiskās vienošanās, pat ja tās ir sociālas vai ekonomiskas kļūdas

Egils Baldzēns

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns pirmdien intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” pauda, ka šajā koalīcijā politiskās vienošanās automātiski tiek īstenotas, pat, ja tā ir sociāla vai ekonomiska kļūda, turklāt nākamā gada budžetā ģimenes ar bērniem būšot simtprocentīgas cietējas.

Kā piemēru viņš minēja plānoto bezdarbnieka pabalsta izmaksas laika un apmēra samazināšanu, uzsverot, ka Satversmes riskus redz Saeimas Juridiskais birojs, banku eksperti, arodbiedrības un darba devēji, bet “vienalga tas tiek ignorēts, tas tiek īstenots, jo tāda ir politiskā vienošanās”.

Tāpat, viņa skatījumā, ģimenes ar bērniem nākamā gada budžetā būs “simtprocentīgas cietējas”. Viņš sacīja, ka neapliekamo minimumu plānots celt par 50 eiro, tam atvēlot 32 miljonu eiro, tai pat laikā “šie 50 eiro netrāpīs ļoti būtiskai sabiedrības daļai – tiem, kuriem ir bērni”.

“Palielināt neapliekamo minimumu, nepaceļot minimālo algu, nozīmē neko viņiem neiedot. Tātad mēs praktiski nerisinām nekādus demogrāfijas jautājumus, bet vienkārši pasludinām skaistu mērķi un neīstenojam to uz lielu sabiedrības daļu,” norādīja Baldzēns.

Arodbiedrības ieskatā, pakāpeniski būtu jāpalielina gan neapliekamo minimumu, gan minimālo algu, kā to dara Lietuvā un Igaunijā.

“Valdība vienreiz izdomāja, ka trīs gadus no vietas nemainīs nodokļus un minimālo algu, bet Igaunijā un Lietuvā trīs gadus no vietas minimālā alga tiek paaugstināta,” sacīja Baldzēns, uzsverot, ka atšķirība ir milzīga.

Baldzēns atgādināja, ka nav ņems vērā arodbiedrības lūgums pirms valsts budžeta projekta izskatīšanas otrajā lasījumā sasaukt Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdi, lai pārrunātu šos un citus jautājumus.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LNT 900 sekundes

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Egils
Egils

Valdošās kliķes balsošanas mašìna taču pieņems budžetu ar visām muļķībām !