Atšķirībā no Stukāna, Valsts prezidents domā, ka prokurors Cinkmanis nevar turpināt savu darbu

Levits

“Cik cilvēks ir negodīgs, lems attiecīgā disciplinārkomisija. Es pieņemu, ka tā attiecībā uz šo prokuroru izdarīs savus secinājumus, kas, protams, nozīmē, ka šis prokurors nevar turpināt savu darbu,” komentējot šonedēļ plašāk izskanējušo informāciju par to, ka Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes dome pieņēmusi lēmumu par prokurora Ulda Cinkmaņa bakalaura diploma anulēšanu, RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

Levits raidījumā aicināja tos, kuri šobrīd raksta savus bakalaura vai maģistra darbus, darīt to pašiem un nenorakstīt no citiem. E. Levits arī uzsvēra, ka šajā konkrētajā gadījumā ir runa par plaģiātismu, līdz ar to tur ir izdarītas attiecīgās konsekvences.

“Cik cilvēks ir negodīgs, lems attiecīgā disciplinārkomisija. Es pieņemu, ka tā attiecībā uz šo prokuroru izdarīs savus secinājumus, kas, protams, nozīmē, ka šis prokurors nevar turpināt savu darbu. Tā ir disciplinārkomisijas lieta, es domāju, ka tā arī attiecīgi par to spriedīs,” norādīja Valsts prezidents.

Komentējot problēmas tieslietu sistēmā kopumā, E. Levits arī norādīja, ka “visos gadījumos, mūsu tiesībsargājošo orgānu darbinieku kvalitātes standarts neatbilst augsti attīstītai tiesiskai valstij.”

Atgādināsim, ka šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” ģenerālprokurors Juris Stukāns norādīja, ka “maģistra grāds prokuroram [Cinkmanim] ir palicis. [..] Nav pamata viņu atlaist no amata.” Turklāt prokurors neesot zaudējis jurista kvalifikāciju (ŠEIT vairāk).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš no likteņupes
Skolnieciņš no likteņupes

Jau kopš otrās Latvijas Brīvvalsts pirmsākumiem Egila Levita kungs darbojas visas latviešu tautas labā. Ar savu neatlaidīgo darbu viņš ir veicinājis Latvijas Republikas suverenitātes atjaunošanu. Mūsu tautas pašreizējais prezidents ar neviltotu degsmi rūpējas par mūsu tautu. Viņš ir cilvēks ar gaišu dvēseli un asu prātu. Viņš ir patriotisma etalons. Egila Levita kungs ir īsts latvietis gan garā, gan dvēselē. Viņā savijās eiropieša inteliģence un latviskie pirmsākumi. Pateicoties viņa veikumam, Latvija ir kļuvusi par turīgu un plaukstošu valsti. Šodien, 4. maijā, šajā svētīgajā vakarā aizlūgsim visvareno Pērkonu — Debesu Tēvu par Egīlu Levitu! Lūgsim visvarenajam Pērkoņtēvam, lai Pērkoņtēvs svētī mūsu Valsts… lasīt vēl »

Skolnieciņš no likteņupes
Skolnieciņš no likteņupes

Egils Levits ir viens no nozīmīgākajiem 21. gadsimta latviešiem. Viņš ir mūsu tautas likumīgais prezidents. Viņš ir Latvijas patriots. Ar savu drosmi un centību viņš iedvesmo dažādu nozaru studentus sasniegt pasākumus. Pavadot savas darba gaitas Rīgas pilī, Prezidenta kungs veic ļoti nozīmīgu darbu tautas labā. Egils Levits godpilni pārstāv Latvijas un latviešu tautas intereses visā plašajā pasaulē. Lai arī šogad 4. maiju aizēno Covid-19 pandēmija, tomēr nezaudēsim ticību labajam. Uzvilksim kaklā pērkonkrustu. Iedegsim tumši zilu svecīti uz dzīru galda. Aizlūgsim visvareno Pērkonu – Debesu Tēvu par mūsu tautas prezidentu. Lai visvarenais Pērkons – Debesu Tēvs svētī mūsu tautas varoni Egilu… lasīt vēl »

Milda
Milda

Vecais, nav zolīdi ietekmēt Attestācijas komisiju !

Gailis
Gailis

Tītars uz sūdu čupas , kad uzkāpj , arī domā !

Maigurs
Maigurs

Protams ka vajag prokuroru paaugstināt par radošu un izcilu darbību un aicināt citus rīkoties līdzīgi!

Nav jādomā
Nav jādomā

Bet jārīkojas atbilstoši likuma normām.