Arī JKP sniedz savu ieguldījumu krīzes risināšanā – bloķē ekonomikas ministra apstiprināšanu

Jānis Bordāns

Jaunā konservatīvā partija (JKP) būtu gatava atbalstīt Jāņa Vitenberga (KPV LV) kandidatūru ekonomikas ministra amatam tikai pie nosacījuma, ka no Ekonomikas ministrijas (EM) tiktu atlaisti visi ar “Rebenoka reideru grupējumu” saistītie.

JKP akcentēja, ka pašlaik Latvijas ekonomiku ir piemeklējusi krīze, kādu Latvija nav pieredzējusi ilgus gadus, un ekonomikas ministrs būs tas cilvēks, kuram būs jāvada visas Latvijas tautsaimniecības atgūšanās no krīzes. JKP uzskata, ka ministrijas vadība jānodod godprātīgam un uzticamam profesionālim, kurš būtu atzīta autoritāte Latvijas uzņēmēju aprindās.

Partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns norādīja, ka jau pašlaik sabiedrībā ir izskanējušas “pamatotas šaubas”, vai valsts iesaiste uzņēmumu un darbavietu glābšanā būs taisnīga un vai valsts atbalsts tiks sniegts tiem, kuriem tas tiešām ir visvairāk nepieciešams, vai arī dažiem pietuvinātajiem, kuri saistīti ar “bēdīgi slaveno “Rebenoka reideru grupējumu””.

“Mēs nevaram pieļaut, ka šajā krīzes laikā lēmumus par to, kurus no uzņēmumiem vai nozarēm atbalstīt, pieņem cilvēki ar apšaubāmu reputāciju un cilvēki, kuru dēļ jau iepriekšējais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, iespējams, ir zaudējis pielaidi valsts noslēpumam,” teica Bordāns.

JKP būtu gatavi atbalstīt partijas “KPV LV” pārstāvja Vitenberga iecelšanu ekonomikas ministra amatā pie nosacījuma, ja pirms tam no amatiem EM pakļautības iestādēs tiek atlaisti “visi grupējuma vadītāji un viņiem pakļautā izpildītāju komanda”.

Tāpat JKP grib, lai Valsts kanceleja nekavējoties izsludinātu konkursu uz EM Valsts sekretāra amata vietu, ko ieņemtu pieredzējis un godprātīgs profesionālis ar krīzes vadības pieredzi. 

“Jebkāda vilcināšanās un turēšanās pie ieņemtajiem krēsliem tikai pasliktinās Latvijas ekonomisko situāciju un liegs tai laicīgi atgūties,” pauda partijā.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anta
Anta

Rebenoku vajag vispirms izlikt no Rīgas Brīvostas pārvaldes. Lai saprot, ka nav nekāds ērglis.

Stienis
Stienis

Es ierosinu – pie reizes padzenam arī tevi no tava darba. Tāpat vien, profilaksei – lai neiedomājies, ka esi baigi vajadzīga.

blefs
blefs

30 gadu laikā 24 ekonomikas ministri,
visaugstākā nabadzība ES,
viszemākās vecuma pensijas ES
visaugstākā mirstība,viszemākā dzimstība
neviens neparko neatbild,roka roku mazgā

gone
gone

rindā buldozers shēmām pasūtījumi atbalstam

vērosim
vērosim

Jau labu laiku nepamet sajūta, ka Latvijā visu nosaka nevis premjers vai valdība, bet pavisam cits cilvēks. Var vilkt paralēles ar Sicīliju.

sirmā bārda
sirmā bārda

sausniti vajag būs saus nagliju sekretāru

plančka
plančka

Nekādu kompromisu- aicinās te vēl visus jaunos komunistus uz barikādēm -savs labums jāatrauj un sponsoriem ir jāatstrādā– citiem vārdiem – parastais JKP