“Apvienotais saraksts” paliek aiz borta – Siliņa valdību veidos ar JV, ZZS un “Progresīvajiem”

Evika Siliņa
Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa (JV)

Pie nākamās valdības veidošanas pirmdien turpinās strādāt “Jaunā vienotība” (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un “Progresīvie”, šodien, 1.septembrī, preses konferencē kopā ar citiem JV politiķiem paziņoja Ministru prezidenta amatam nominētā Evika Siliņa (JV).

Šāds paziņojums seko “Apvienotā saraksta” (AS) lēmumam nepievienoties šo triju partiju valdību.

“Apvienotais saraksts” savu lēmumu nepievienoties šo trīs partiju topošajai valdībai pamato ar to, ka “neatbalstīs nestabilu, valsts drošību un starptautisko reputāciju vājinošu valdību ar Lemberga izšķirošu ietekmi”.

“Šī nebija viegla sarunu gaita. Mūsu visu interesēs ir strādāt jau nekavējoties pie drošības jautājumiem un sociālekonomiskās spriedzes mazināšanas. Apvienotā saraksta atteikšanās strādāt valdībā, manuprāt, ir vēsturiski unikāla situācija Latvijas politikā, jo pat daļai Apvienotā saraksta politiķu nav īsti saprotams, kāpēc viņi tā izlēmuši,” saka Valsts prezidenta nominētā Ministru prezidente Evika Siliņa.

E. Siliņa norāda, ka “Apvienotajam sarakstam sarunu procesā tika izrādīta īpaša labvēlība”.

Siliņa norādīja, ka vairākkārt uzklausījusi Apvienotā saraksta līderus, pozitīvi atsaukusies uz neformālām konsultācijām, kuru nav bijis maz. “Ļoti daudz laika veltīju, burtiski pierunājot Apvienotā saraksta politiķus nākt valdībā un strādāt,” teic E. Siliņa.

“Tika kliedētas visas viņu bažas, vienojāmies par darāmajiem darbiem, bet no Apvienotā saraksta atsevišķiem līderiem diemžēl izskanēja tikai aizvainojums, kam, acīmredzot, atsevišķi kolēģi nespēja pārkāpt. Diemžēl es nevaru atļauties tagad turpināt gaidīt. Drošības situācija pie mūsu valsts robežām neļauj mums ieslīgt ideoloģisko pretrunu diskusijās. Tam nav piemērots laiks! Šoreiz ir izšķiršanās starp strādāšanu un nestrādāšanu. Durvis visiem bija atvērtas un joprojām ir, bet laika vilcināšana, ko piekopj atsevišķas partijas, vairs nav akceptējama,” uzsver Valsts prezidenta nominētā Ministru prezidente.

Pēc E. Siliņas teiktā, darbs pie topošās valdības deklarācijas tiks uzsākts jau pirmdien ar tām partijām, kuras ir izteikušas skaidru velmi strādāt: “Gribu uzsvērt, ka tā ir ne tikai partiju, bet arī katra politiķa individuāla izvēle – strādāt vai nestrādāt!”

🟢 Partiju apvienības #JaunāVienotība preses konference par aktualitātēm saistībā ar jaunās valdības veidošanas procesu. 👉🏻 Piedalās labklājības ministre, Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa, finanšu ministrs, partijas #Vienotība līderis Arvils Ašeradens un Saeimas frakcijas #JaunāVienotība vadītāja vietnieks Edmunds Jurēvics.

Posted by Jaunā Vienotība on Piektdiena, 2023. gada 1. septembris

Avots: partijas “Vienotība” mājaslapa

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ērce
ērce

Es neredzu kāda bija vajadzība pārkārtot valdību termiņa vidū, neko reālu ar to neiegūstot. Tas ir tikai Kariņa untums. Vajadzēja nostrādāt līdz termiņa beigām, un tad savas iejas pasniegt vēlētājiem – lai tie izlemj.

10 maijs
10 maijs

Primitīvs Vienotības tirgus darijums , lai iestumtu Rinkēviču krēslā !

Ilmārs
Ilmārs

Apsveicu AS un NA par loğisku lēmumu nepiedalīties Vienotības Rinkeviča pretīgajā 10 maija ietirgošană !

ziņkārīgais
ziņkārīgais

Kā Siliņa zina ko domā AS politiķi? Ar visiem taču nepārgulēja un pat ar to būtu par maz.

Ome
Ome

mazāk runājiet pa telefonu !

Jefiņš
Jefiņš

Nevis AS palika aiz borta, bet AS un NA JV ar Lembergu atstāja aiz borta. Gan JV jau bija vēlme sataisīt kādas rebes un pēc tam visu uzvelt AS izstrēbšanai, tagad paši vārīs un paši strēbs. Lembergam ir trakuma lēkme, jo viņš taisās komandēt ASV armiju.

Tādi cilvēki vada šo valsti
Tādi cilvēki vada šo valsti

Lembergs jau tagad pēc pasēdēšanas ir palicis tāds nekāds, var redzēt ka paņemts aiz olām. Kāds viņu ir kārtīgi paņēmis, ne jau par velti par Rinkēviču nobalsoja lai ieņemtu prezidenta amatu. Nesaprotu kapēc tagad visi mediji klusē ka M ir par premjerministri? Par Gloriju tad visi viens otru mēģināja pārbļaut ka M ir ievēlēta Saeimā.