Aplokšņu algu ēna pār “Vienotību”: Pret Orleānu “pilnīgi noteikti” vērsīsimies tiesā, norāda Ašeradens

Ašeradens

Politiskā organizācija “Jaunā Vienotība” “pilnīgi noteikti” vērsīsies tiesā pret Normundu Orleānu pēc tam, kad viņš nācis klajā ar publiskiem apgalvojumiem, ka alga viņam un citiem partijas biroja darbiniekiem daļēji maksāta aploksnēs, raidījumam “900 sekundes” ceturtdien, 14. martā, sacīja finanšu ministrs un “Vienotības” līderis Arvils Ašeradens.

Vaicāts, vai partija “Vienotība” tiesā vērsīsies pret Normundu Orleānu par reputācijas graušanu, Ašeradens atbildēja: “Jā, vērsīsimies pilnīgi noteikti tiesā. Pašlaik juristi apstrādā informāciju, un nākamajā nedēļā mums būs skaidra mūsu pozīcija.”

Bijušā biedra un bijušā partijas “Vienotība” biroja vadītāja Orleāna publiskos paziņojumus par algas maksāšanu aploksnēs Ašeradens sauc par nepamatotu, nevajadzīgu un negodīgu rīcību, kas nav partijas biedra cienīgi un kas ir “apmelojumi”.

Orleāna rīcību Ašeradens raksturo kā konfliktēšanu ar partiju. Finanšu ministrs norāda, ka jau 2023. gada martā partija bija secinājusi, ka ir jāpārtrauc darba attiecības ar partijas biroja vadītāju Orleānu, jo viņš savus amata pienākumus neveica “pienācīgi”, kā arī viņa darbs “nav vajadzīgs”.

Ašeradens arī intervijas laikā akcentēja, ka vienlaikus ar biroja vadītāja amata pienākumu pildīšanu, un tā esot bijusi pilna slodze, Orleāns arī bija Mārupes novada domes deputāts. Partijā Orleānam bijuši “vairāk saimnieciski pienākumi”.

Uzreiz pēc šāda pavērsiena darba attiecībās ar Orleānu, vecbiedrs esot partijas biedriem paziņojis, ka risinās konfliktu, vēršoties pret partiju.

Vairāk nekā pusgadu, kā apgalvo Ašeradens, partijas iekšienē notikusi izmeklēšana. Orleāna paziņojumi par maksāšanu aploksnēs partijas biedru vidū esot uztverta kā trauksmes celšana.

Tie tikuši uztverti ļoti nopietni.

Jautāts, kāpēc partija Orleāna apgalvojumu pārbaudīja pusgadu, finanšu ministrs norādīja: “Mēs nemarinējām, mēs pārbaudījām. Tas notika partijas ētikas komisijā, kas ir absolūti neatkarīga institūcija. Tajā ir deviņi partijas biedri, kas nav ne valdes locekļi, ne arī kā citādi iesaistīti,” uzsvēra Ašeradens. Orleāna apgalvojumi tikuši pārbaudīti, arī piesaistot revidentu. Pārkāpumi partijas darbībā neesot tikuši konstatēti, tāpēc pērn novembrī “Vienotība” vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lai “šo lietu izmeklē”.

Jau vēstīts, ka pār partiju “Vienotība” šobrīd krīt aplokšņu algu maksāšanas aizdomu ēna, jo par to aizvadīto svētdien raidījumā “Nekā personīga” publiski runāja bijušais partijas biroja vadītājs Normunds Orleāns.

Viņš pērnā gada nogalē vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, apgalvojot, ka politiskais spēks viņam un vēl vismaz desmit biroja darbiniekiem daļu algas maksājis aploksnē.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pirādziņš
Pirādziņš

dirš kā kariņa govs :)

Kobe
Kobe

Ašeradens samulsa gan Šodienas jautājumā ,īsti nezināja beigās, ko atbildēt. Es gan brīnos, kāpēc neceļ gaisā to agrāko partiju barotni – padomes, kur partija ielika savējos, kur par dažām dienām darba mēnesi`ļoti liela nauda. Laikam tikai naivais var iedomāties, ka tā visa palika šim “padomniekam” ( ok var būt kāds iznēmums no virsotnes). Tur tā var labi papildināt melno kasi, atstājot kabatasnaudu padomniekam.( plus tam bonus pie pensijas, plus slimošana un atvaļinājums) . Pīrādziņus jau partija netirgoja par skaidru naudu un bez čeka un licences… No debesīm jau nerodas tā nauda…

Guntis
Guntis

Armands Ruks Krustpunktos – Latvijā dubultpilsonība ir aizliegta , kāpēc tas neattiecas uz Kariņu , Levitu ?

ute
ute

Nav runa par Orleānu, bet par pastāvīgo JV melošanu.

zuze
zuze

Pirms gadiem remontēja FM,tas bija Reira laikā,būvniekiem daļu no nopelnītā maksāja,apejot nodokļus,t.s.aplokšņu algu…neizbrīna Orleāna teiktais.

Ašerādens
Ašerādens

Piedodiet , sajaucu Orleānu ar Kariņu !

Key
Key

Kaut arī personīgi nepazīstu Orleānu, noteikti vairāk ticu viņam, nekā šim mēslam…

Pepija
Pepija

Paprasiet mārupiešiem, cik Orleāns ir godīgs :-D. Neko neteikšu par JV aplokšņua lgām, tikai nestāstiet, ka citas politiskās partijas kaut kā stipri atšķiras!

Jeblonskis
Jeblonskis

Un kā šitā valstele atšķiras no tās austrumu “NĀcijas”?
drīz te arī publiski “atvērs” sabiedrisko tualeti, un soliņu, un ceļazīmi.

La piovra
La piovra

Te nu bija lielie taisnības cīnītāji! Paši ir tie, pret kuriem it kā cīnās… Galvenais ir sataisīt gudras un norūpējušās vai aizvainotas sejas.

Santīms
Santīms

U nas dokumenti vsjo v porjadke. Eta ņe naša konverta.