Angela Merkele: dzīves mirkļi fotogrāfijās

Angela Merkele un Vācija – pasaule te liek vienlīdzības zīmi. Vēl vairāk – nereti tiek likta arī vienlīdzības zīme starp Merkeli un Eiropu. Savu tēlu Vācijas kanclere veidojusi rūpīgi, bet piesardzīgi.

Politiskās karjeras sākumā Angela Merkele centās notušēt visu personisko: vidukli slēpa zem žaketēm, bet jautāta par austrumvācisko izcelsmi, sacīja, ka pēc izcelsmes esot vienkārši sieviete. Protams, šobrīd jau noslēpumainības plīvurs ir kritis un ir grūti Merkeles biogrāfijā atrast kaut ko tādu, ko kāds vēl nezinātu.

Merkelei patīk doties pārgājienos, slēpot ar distanču slēpēm, viņa labprāt dzied un par visu vairāk mīl klasisko mūziku, it sevišķi operu. Cepot plūmju plātsmaizi, viņa skopojas ar drumstalām, par ko pukojoties vīrs (jā, jā – Angela Merkele ir precējusies…), kura tēvs ir konditors.

Brīvajā laikā Angela Merkele labprāt stāv pie plīts, un viņas firmas ēdiens ir kartupeļu zupa. Merkeles iecienītākais apģērbs, kā jau esat pamanījuši, ir žakete, kas mainījusies kopā ar pašu valkātāju – atkarībā no situācijas tās ir bijušas zilas, zaļas, oranžas, sārtas un baltas. Žurnālisti ir centušies pat pēc Merkeles žaketes krāsas noteikt, kāds konkrētajā brīdī ir kancleres noskaņojums.

Neatkārtojama ir arī Merkeles mīmika un ar pirkstiem veidotā ģeometriskā figūra, kas atgādina rombu. Tā ir viņas firmas zīme, par kuru politiķe pati mēdz teikt, ka šis žests „ietverot noteiktu simetriju”, turklāt tas palīdzot… noturēt taisnu muguru. Saskaņā ar definīciju simetrija ir īpašība, kuras rezultātā ģeometriskas figūras vai ķermeņi saskan paši ar sevi, ja izpilda noteiktas pārveidošanas darbības. Tas pats atbilst arī pašai Merkelei.

Vācijas kanclere amatā stājās 2005.gada 22.novembrī. Žurnāls „Times” publicējis fotogrāfiju ciklu, kas ataino apdāvinātas matemātikas studentes pārtapšanu ietekmīgā politiķē pēc tam, kad krita Berlīnes mūris.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Fotogrāfiju avots: Time

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar