AM valsts sekretārs Garisons par 220 miljoniem armijas pārtikai: “Man nav kristāla bumbas, lai es to uzzinātu”

Jānis Garisons

Par Aizsardzības ministrijas 220 milj. eiro vērto armijas pārtikas iepirkumu pirmie trauksmi cēla žurnāls “Forbes” un Katrīna Iļjinska, kā arī rakstnieks un politisko procesu vērotājs Jurģis Liepnieks. Pēc tam līgumam ar milzīgo summu, kuru it kā konkursa kārtībā ieguvis tā uzvarētājs – kāda maza ēdinātāju firma Rojā, uzmanību pievērsa nesen amatā stājusies aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA), kura 7.martā preses konferencē paziņoja, ka 220 miljonus eiro vērtā pārtikas iepirkuma NBS vajadzībām līgumā iekšējais audits atklājis virkni pārkāpumu un tiks uzsākta dienesta izmeklēšana un informēta tiesībsargājošā iestāde (domājam, KNAB).

Tikmēr sabiedrības uzmanību piesaistījuši Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra, kurš šajā amatā bija arī laikā, kad ministrs bija Artis Pabriks, Jāņa Garisona komentāri par šo tēmu, kurš norādījis, ka šādām lietām nav pievērsis padziļinātu uzmanību. Tā esot iepirkumu komisijas atbildība.

“Tur jau tā problēma, ka es šo summu – 220 miljoni – ieraudzīju tikai no medijiem. Iepirkumu plāns paredzēja uz nākamajiem pieciem gadiem 8 miljonus. Man nav kristāla bumba, lai es to uzzinātu. Jo kopumā sistēmā ir aptuveni 200 iepirkumi, un mēs nevaram katram izsekot līdzi.”

Valsts Civildienesta likuma izpratnē ministrijas valsts sekretārs ir uzskatāms par iestādes vadītāju (https://likumi.lv/ta/id/10944-valsts-civildienesta-likums…)

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Smieklīgi
Smieklīgi

Tēlo ka neko nezin, laikam tik daudz iepirkumu pa 200 limoniem ka nevarot izsekot līdzi tādiem niekiem.

Kirpičinskis
Kirpičinskis

Bet debīlajiem latvieteļiem jau šitas viss patīk. Tie kroplēni balso par tiem zaglēniem, jau 30 gadus.

klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)
klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)

Kurš ir balsojis par papsujevičiem, kurnosoviem (garisons), kņiginiem, ortveinām (neparte) un bānēm? Vai tad šo zaglēnu uzvārdus esi redzējis partiju sarakstos?

LTV
LTV

Kristāla bumbas sekretāram varbūt arī nav, bet EXCEL gan viņam vajadzētu būt

dziļi ar džili
dziļi ar džili

Inčīgas fantāzijas vispār. Riebīgais sapņo par kristāla bumbu. Nez ko viņš ar tādu darītu, ja viņam tāda būtu?

Levits
Levits

Jānis ir viltvārdis. Viņa uzvārds ir Kurnosovs. (tētis Jefstafijs Kurnosovs, mamma Irēna Kurnosova)

Ušakovs
Ušakovs

Ei, Koļa, negribi tikties?

Gada glezna
Gada glezna

Tad likvidējam pie AM tādu posteni kā valsts sekretārs. 200 iepirkumi nav 20 000 iepirkumi. Esošais valsts sekretārs skaidri un nepārprotami pasaka, ka ir garīgi neattīstīts, jo nespēj pārskatīt 200 iepirkumu, kas nu nebūtu vairāk kā 10 dienu darbs. Profesionālis ar šādu pārskatu tiktu galā 1 (uzsveru vienas) dienas laikā.

MKAY
MKAY

Precīzi. Mēs maza kompānija katru rītu apskatām desmitiem iepirkumu un tas neaizņem daudz. Pārsvarā visiem norādītas paredzamās līgumcenas. Šī ir totāla atruna.

a@a.lv

220 miljoni, pie tādām kapeikām neviens nepievērš uzmanību šķiet.

A) viņi tiešām visi ir nekompetenti un patiešām uzzin par šīm lietām no medijiem un trauksmes cēlājiem
B) viņi apzināti spēlē muļķus ar cerību ka viss pats no sevis atrisināsies ar minimāliem vai nekādiem sodiem (kas parasti arī notiek)

Abas versijas ir vienlīdz traģiskas.

linda abu meri
linda abu meri

Cik asprātīgi. Latvijas televīzija salīdzināja armiju ar suni. Armijai esot blusu vairāk kā sunim. Kariņš noziedzniekus salīdzināja ar pelēm. Garisonam neesot kristāla bumbas, bet parastas, uz kurām viņš laikam skatās iepirkumu laikā nevis uz līgumiem. Tas ir tāpēc, ka oficiālā propoganda no rìta intervē politiķus, bet pa nakti viņus seksuāli apmierina.

Derdz
Derdz

Bildē ausas kustās

Kirpičinskis
Kirpičinskis

Par ko balsoji?

Vāvere
Vāvere

Muld. Iepirkumu komisija tā ir tikai puse no lietas. Otra puses – līguma parakstīšanas ar uzvarētāju. Grib paraksta, grib nē (ir tiesas spriedums, ka uzvara ieprikumu komisijā NAV automātisks kritērijs lai parakstīt/neparakstīt līgumu).