Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Garisons iesniedzis atlūgumu

Jānis Garisons

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons iesniedzis aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P) atlūgumu un mēneša laikā atstāšot darbu Aizsardzības ministrijā, liecina Garisona ieraksts sociālajā tīklā “Facebook”.

Garisons šajā amatā bija kopš 2015.gada. Pirms tam viņš ieņēma Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieka – politikas direktora amatu.

Atskatoties uz amatā aizvadītajiem astoņiem gadiem, Garisons norādījis, ka viņš kā galveno mērķi bija izvirzījis nepieciešamību attīstīt Latvijas pašaizsardzības spējas, kuru nodrošināšanai nepieciešamas ne tikai sarežģītas ieroču sistēmas, bet arī atbilstoši apmācīts personāls un nodrošinājums.

“Lai arī iekšējās reformās ir panākts daudz, lai vienkāršotu, padarītu procesus caurspīdīgākus, tomēr vēl ir darāms daudz, lai pārmaiņas kļūtu neatgriezeniskas. Tāpat jau šī procesa sākumā bija skaidrs, ka ir daudzi, kas to nevēlas,” uzsvēris Garisons.

Krievijas karš Ukrainā ir neskaitāmas reizes apliecinājis, ka Latvijai tāpat kā citiem NATO sabiedrotajiem ir jāgatavojas. Kamēr Ukraina cīnās par savām tiesībām uz brīvību, mums ir dots laiks sagatavoties un nepieļaut Krievijas uzbrukumu, pauž Garisons.

“Viens no mūsu darbiem ir nodrošināt Latvijas armiju ar pietiekamiem munīcijas krājumiem. Katrā ziņā mūs gaida lieli izaicinājumi,” norādījis Garisons.

Viņš arī atsaucas uz Vācijas aizsardzības ministra pausto, ka Eiropas Savienībai ir pieci līdz astoņi gadi, lai nostiprinātu savas militārās spējas, kāpinātu industrijas kapacitāti un militāri sagatavotos jaunām Krievijas agresijas izpausmēm.

Tādēļ pašlaik maksimāli jākoncentrējas uz savu kaujas spēju celšanu, personālsastāva skaitlisko palielināšanu Bruņotajos spēkos un Austrumu robežas nostiprināšanu. Militārās industrijas kapacitāte Eiropā ir nepietiekama, un bez industriālās bāzes līdz šim nav neviens nopietns karš uzvarēts, teikts paziņojumā.

Garisons joprojām palikšot dienestā Zemessardzē un esot atvērts jauniem izaicinājumiem un jauniem darba piedāvājumiem.

Mīļie draugi un cīņu biedri, Gribu jūs informēt, ka esmu iesniedzis ministram atlūgumu un mēneša laikā atstāšu darbu…

Posted by Jānis Garisons on Svētdiena, 2023. gada 17. decembris

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
vvv
vvv

paši agrak rakstīja, ka no tā vīra ministrijā labuma maz, tagad traģēdija. apvienoja 2 amatus, neko nezina, kas ministrijā notiek, diezvai dikti vajadzīgs.

tā, lūk
tā, lūk

Te ož pēc kārtējā ministra politiskā biroja darbības ar vēlmi vadīt aizsardzības ministriju, nevis dot padomus aizsardzības ministram, kurš nevada ministriju, bet gan ir tikai valdības loceklis. Ministriju vada valsts sekretārs. Otrkārt, politiskā ietekme uz ierēdniecību Latvijā ir katastrofāla, kaut vai piemērs – reiz kāds vetārsts spieda mūsu armijai veidot kavalērijas apakšvienību. Labi, ka sabiedrība sacēla brēku, citādi ministrs ar savu biroju būtu to izdarījis, politiski ietekmējot gan aizsardzības ministriju, gan armiju. Šīs politiskās prostitūtas nesaprot, ka armijas/aizsardzības attīstība notiek plānoti, sākot ar vienu gadu un beiddzot ar 12 gadu perspektīvu. Jaunām iniciatīvām šādos plānos jāienāk pmatoti, ar rūpīgu analīzi… lasīt vēl »

Real warfare
Real warfare

No sirds apsveicu šo cilvēku ar vienīgā pareizā lēmuma pieņemšanu. Maciņš laikam piepildījies, slavējot visas iespējamās afēras, vai ne? Jāmūk. Tas pareizi…. ;-)

banānu paātrinātājs
banānu paātrinātājs

Šis tikai kārtējo apliecina, ka LV nemaz nav civildienesta ar rotāciju, karjeras virzību, apmācībām u.t.t …. augstākie ierēdņi strādā, kamēr uzraujās uz politiķu (ministru biroju aktīvistu uzstādījumiem) un pēc skandāla dodas prom no ierēdniecības (pie tam AM vismazāk/retāk), tad amatiem politiķi paņem tam brīdim šķietami vajadzigos. Gadu desmitiem krātās prasmes tiek nolaistas populisma renstelē. Negatīvā selekcija visā savā košumā.