“A/Par!” frakcija VARAM ministra amatam virza Artūru Tomu Plešu

Artūrs Toms Plešs

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” frakcija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virza 13. Saeimas deputātu, “Attīstībai/Par!” frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Artūru Tomu Plešu, kurš šobrīd kā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs uztur saikni starp ministriju un Saeimu, teikts paziņojumā partijas mājaslapā.

Partijas preses paziņojumā citēts Plešs, kurš norādījis, ka jaudīgas, modernas un cilvēkiem atvērtas pašvaldības ir viens no administratīvi teritoriālās reformas mērķiem, un tas ir arī viņa redzējums par līdzsvarotāku valsts attīstību. “Nākotne pieder videi draudzīgai un vienlaikus arī digitālai sabiedrībai, uz kuru virzās gan Eiropa, gan Latvija. Esmu dzimis neatkarīgā Latvijā, vēlos politikā ienest jaunas vēsmas un enerģiju,” atzīmējis Plešs.

Pleša prioritātes amatā būtu jaunā Pašvaldību likuma pieņemšana Saeimā, Latvijas virzība uz klimatneitralitāti un Eiropas zaļo kursu, tostarp depozīta sistēmu ieviešana, kā arī darbs pie valsts digitālās transformācijas, teikts paziņojumā.

Saeimā Plešs vada Administratīvi teritoriālās reformas komisiju, kas parlamentā skatīja un virzīja administratīvi teritoriālo reformu.

Plešs apstiprināšanas gadījumā ir iecerējis aicināt par VARAM parlamentāro sekretāri Daci Bluķi, kura kopš 2019. gada janvāra kā parlamenta deputāte strādāja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisijā.

Bakalaura grādu Plešs ieguvis Rīgas Tehniskajā universitātē transportbūvē, maģistra grādu – pilsētu un reģionu inženierekonomikā.

Viņš dzimis 1992. gada 4. janvārī Bauskā. Ja Saeima apstiprinās viņu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā, viņš būs gados visjaunākais valdības ministrs un viens no jaunākajiem ministriem Latvijas vēsturē.

Jau vēstīts, ka šī gada 12. novembrī līdzšinējais VARAM ministrs Juris Pūce (AP) no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi. Pūce šobrīd ieņem deputāta amatu 13. Saeimā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: “Attīstībai/Par!” mājaslapa

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lapsa
Lapsa

Kā teica klasiķis , ielieciet lielāko kretīnu !

Vilks
Vilks

Ieliks ielikteni ,kas prot blisināt acis un mēmi paklausīt tos kas viņu tur iedupsēja..

Vārna
Vārna

iebruka Rīgā un iztrenkāja visus, lai silē būtu ar visām četrām- tagad jau uz visām pašvaldībām cierē tautas īpaši mīļotie…pūcēni