Šī pusdienu recepte, kuras īstenošanai nepieciešamas tikai deviņas minūtes, būs īsts atradums cilvēkiem, kuru dzīves ritms līdzinās sprintam – vairākumam no mums. Turklāt rezultāts ir ļoti garšīgs!
Spageti ar gardu mērci – lieliska pusdienu maltīte steidzīgajiem, kuras pagatavošanai nāksies patērēt tikai deviņas minūtes. Turklāt no virtuves inventāra nepieciešama vienīgi panna.
Šī pusdienu recepte ir ļoti vienkārša, izmēģiniet – maltītes gatavošanai virtuvē pavadītais laiks saruks līdz minimumam.
Izejvielas:
spageti — 350 g
ķirštomāti — 350 g
sīpols — 1 gab.
ķiploks — 4 daivas
paprikas pulveris — 0,5 tējk.
baziliks, svaigs — 2 zariņi
olīveļļa — 2 ēd.k.
sāls
pipari
ūdens – 4 glāzes
rīvēts Parmezan siers, nedaudz
Pagatavošana:
Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm, sīpolus un ķiplokus sasmalcina. Bazilika lapiņas atdala no kāta, kurus sīki sagriež.
Dziļā pannā liek spageti, tomātus, sasmalcinātos sīpolus, ķiplokus, bazilika kātus, pārkaisa ar paprikas pulveri. Pievieno olīveļļu, sāli, piparus un ūdeni.
Uz straujas uguns vāra, ik pa brīdim spageti apgrozot, līdz mirklim, kad spageti ir „al dente”, bet ūdens gandrīz viss iztvaikojis. Tam būs nepieciešamas apmēram 9 minūtes.
Servē uz šķīvjiem, pārkaisa ar bazilika lapiņām un rīvētu Parmezāna sieru, nedaudz uzšļaksta olīveļļu un pasniedz izsalkušajiem pusdienu gaidītājiem.
Deviņas minūtes, un gatavs! Lūk, cik ātri var pagatavot pusdienu maltīti. Ja nespējat iedomāties savas pusdienas bez gaļas, pagatavotajiem spageti var pievienot kādu cepta bekona šķēlīti vai žāvētas vistas gabaliņu.
Labu apetīti!
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook , Twitter, Youtube un Instagram!