Fiksās pusdienas: cīsiņi mīklā ar čili mērcīti

Pagatavot fiksās pusdienas vai vakariņas tā, lai būtu gan garšīgi, gan neikdienišķi, nemaz nav sarežģīti. Piedāvājam recepti, kas būs pa spēkam pat tādiem ēstmīļiem, kuri virtuvē bieži nemēdz rosīties.

JUMS VAJADZĒS:

12 cīsiņi (vidēja garuma)
1 iepakojums kārtainās bezrauga mīklas
1 mazs sīpols,sagriezts kubiņos
1 iepakojums maltās gaļas
½ tējkarote sāls
½ tējkarote piparu
½ glāze tomātu mērces
½ glāze kečupa
½ tējkarote ķimeņu
2 tējkarote čili pulvera
½ tējkarote cukura
½ tase rīvēta Čedaras siera
¼ tase sasmalcinātu zaļo lociņu

 

PAGATAVOŠANA: 

1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190ºC.
2. Sagriež cīsiņus – katru trīs daļās.
3. Sagriež nedaudz atlaidinātu mīklu trijstūros.
4. Ietin mīklā cīsiņus, sākot ar platāko mīklas malu.
5. Liek cīsiņus mīklā stateniski cepamtraukā divās rindās, atstājot trauka viduci brīvu.
6. Cep 15-20 minūtes, līdz mīkla palielinās apjomā un kļūst zeltaina.
7. Citā pannā sasautē sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini.
8. Pievieno malto liellopu gaļu uz sīpoliem, tad apkaisa ar sāli un pipariem.
9. Turpina maisot cept, līdz gaļa vairs nesulojas.
10. Pievieno tomātu mērci, kečupu, ķimenes, čili pulveri un cukuru gaļai un sīpoliem. Maisa, līdz viss ir labi sajaucies. Sautē uz lēnas uguns 10 minūtes.
11. Kad čili un cīsiņi mīklā ir gatavi, ar pagatavoto čili aizpilda cepamtrauka viduci. Pārkaisa ar rīvētu Čedaras sieru un cep vēl 5-10 minūtes, līdz siers ir labi izkusis.
13. Pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem pirms pasniegšanas.
14. Bauda un uzmanās, lai nenorītu mēli!

Pastāstiet komentāros, vai garšoja un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments