Norvēģija apsver iespēju uz robežas ar Krieviju uzbūvēt žogu

Norvēģijas varasiestādes apsver iespēju uz robežas ar Krieviju uzbūvēt žogu, līdzīgu tam, kāds tiek būvēts Somijā. To paziņoja Norvēģijas tieslietu ministre Emīlija Engere Mēla, ziņo NRK.

Žogu, pēc viņas teiktā, var uzcelt gar visu 198 kilometru garo sauszemes robežu vai tās daļu.

“Šis robežas žogs ir ļoti interesants ne tikai tāpēc, ka tas var darboties kā preventīvs līdzeklis, bet arī tāpēc, ka tajā ir sensori un tehnoloģijas, kas ļauj atklāt, ja cilvēki tuvojas robežai,” sacīja Mēle.

Pēc ministres teiktā, Norvēģijas varas iestādes apsver arī citus pasākumus, tostarp robežsargu skaita palielināšanu un kontroles stiprināšanu vienīgajā automašīnu kontrolpunktā Storskog (Krievijas pusē – Borisoglebska). 2016. gadā Norvēģijas varas iestādes nolēma šajā teritorijā uzbūvēt žogu, jo no Krievijas pieplūda bēgļi no Sīrijas, Afganistānas un Irākas.

Tajā pašā laikā NRK atzīmē, ka Norvēģijas un Krievijas robeža reti tiek nelegāli šķērsota: saskaņā ar policijas paziņojumu pērn kopš militārās operācijas sākuma Ukrainā no Norvēģijas uz Krieviju nelikumīgi šķērsojuši trīs cilvēki.

2022. gada jūlijā Somijas parlaments pieņēma likumu, kas ļauj uzstādīt barjeras uz robežas ar Krieviju un slēgt 1300 kilometru garo robežu patvēruma meklētājiem “ārkārtas apstākļu” gadījumā. Pirmais žoga posms, kura garums ir trīs kilometri, bija gatavs pirms gada. Somijas iestādes plāno pabeigt žoga būvniecību līdz 2026. gada beigām.

2023. gadā strauji pieauga migrantu plūsma uz Somiju no Krievijas. Tie galvenokārt bija imigranti no Āfrikas, Vidusāzijas un Tuvajiem Austrumiem, kuri lūdza patvērumu Somijā. Somijas varasiestādes apsūdzēja Krieviju migrācijas izmantošanā politiskam spiedienam un pilnībā slēdza robežu. Krievija apsūdzības noliedz.

Pagājušajā gadā Polija sāka būvēt barjeru uz robežas ar Krievijas Kaļiņingradas apgabalu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

3 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Fence
Fence
20 d. atpakaļ

Rakstus vajag pārlasīt pirms publicēšanas…. 200 metru augstu žogu? Izklausās iespaidīgi ;-)

Hvorfors
Hvorfors
21 d. atpakaļ

Vēl varētu uzbūvēt dirižabli un tuneli uz arktiku. Galnais pareizi saskaitīt. Dauņi, bļed.

Jezups
Jezups
21 d. atpakaļ

Šis robežas žogs ir ļoti interesants ne tikai tāpēc, ka tas var darboties kā preventīvs līdzeklis, bet arī tāpēc, ka tajā ir sensori un tehnoloģijas, kas ļauj atklāt, ja cilvēki tuvojas robežai,” sacīja Mēle.

Par cik miljoniem šis Norvēģu žogs ar sensoriem un tehnoloģijām būs lētāka nekā Lv žoga parodija???