Augulis: Apsveram krietni saīsināt bērna kopšanas atvaļinājumu, jo trūkst darbaroku

Darbaroku trūkuma dēļ tiek apsvērta iespēja saīsināt bērna kopšanas atvaļinājumu, raidījumā “Spried ar Delfi” teica labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS). Viņaprāt, bērna kopšanas atvaļinājumu varētu saīsināt par pusgadu jeb līdz vienam gadam.

To gan varētu darīt tikai tādā gadījumā, ja bērniem jau no viena gada vecuma tiktu nodrošināti bērnudārzi vai aukļu pakalpojumi. Tas ļautu bērnu vecākiem pēc iespējas ātrāk atgriezties darba tirgū.

“Mums ir svarīgi skatīties nākotnē, lai mums darba tirgū cilvēku būtu pietiekami, lai mēs varētu nodrošināt to pašu pensiju sistēmu un to solidaritātes daļu, ka šī brīža strādājošie maksā par šī brīža pensionāriem,” skaidroja ministrs.

Viņš atzina, ka bērna kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu varētu īstenot vēl šīs Saeimas sasaukuma laikā.

Augulis neizslēdza iespēju, ka varētu atstāt izvēli pavadīt bērna kopšanas atvaļinājumā ilgāku laiku. Taču galvenais uzsvars esot uz nākotni, lai varētu nodrošināt darbaspēka pieejamību.

“Mums ir ātrāk jābūt darba tirgū un vēlāk jābeidz darba tirgus,” teica ministrs.

Jāpiebilst, ka nākamā gada valsts budžetā nav iezīmēts papildu finansējums pabalstiem ģimenēm ar bērniem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

15 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Roterdamas Erasms
Roterdamas Erasms
19 d. atpakaļ

Augulis ir apaļš idiots, un ved valsti totālā demogŗfijas bedibenī!

SDR
SDR
19 d. atpakaļ

Pag, vai tik savulaik arī tieši viens ZZS ministrs neteica ka jauniešu emigrācija neesot problēma. Ka lai tik brauc. Tad kad (laikam žurnālisti) uzdeva neērtu jautājumu par to ka notiek masveida emigrācija. Tas nebija Augulis, bet cits ministrs no tās pašas ZZS partijas.

varbūt
varbūt
19 d. atpakaļ

Primāri nevis darba roku trūkst, bet gan naudas bērna kopšanas atvaļinājuma apmaksai. Lai to “smuki nokomunicētu” priekšplānā izveļ versiju ar rūpēm par darba roku pieejamību.

MMM
MMM
20 d. atpakaļ

Ekanomikas likumi diktētu, ja trūkst darbinieku tad augtu viņiem alga. Pie mums trūkst darbinieku, bet maksāt viņiem tā kā nemaz negribas. Tad nu ierosina valdībai vienkārši sodīt tos kas negrib par mikro algu rukāt.

AndrisR
AndrisR
20 d. atpakaļ

Vispār jau šāda pieeja no ZZS ministra nav pārsteigums. Vispirms pieņemam Stambulas konvenciju, tad māmiņām atņemam tiesības parūpēties par jaundzimušo, un beigās brēcam ka nums nav kas strādā, jo Latvija pilna ar ministriem un ierēdņiem, bet tukša no pārējiem iedzīvotājiem.

Jefiņš
Jefiņš
20 d. atpakaļ

1/2 valsts pārvaldē strādājošo ir lieki gan sakarīga darba trūkuma dēļ, gan novecojušu vai nederīgu kopš radīšanas likumu un MK noteikumu dēl. Lūk kur darbinieku resurss.

mossad
mossad
20 d. atpakaļ

Auguli, saīsini sev algu labāk! Par to naudu vismaz pāris jaunās māmiņas varēs ar bērnu palokt

trulais
trulais
20 d. atpakaļ

Ja tik profesionālais ministrs iet uz kaut ko tādu, tad ir slikti.

uhh
uhh
20 d. atpakaļ
Reply to  trulais

Tieši tāpat nodomāju. Izlikt šo stulbumu kopējai apskatei nozīmē izkārt lielu sarkano brīdinājuma karogu par to, cik lieli mēsli sabrieduši budžeta sistēmā. Pi..ec ir tuvu.

Uldis
Uldis
20 d. atpakaļ
Reply to  uhh

Varbūt pat būtu labi, ja tas bankrots pienāktu ātrāk? Kurš tagad gribēs pēc Vienotības to putru izstrēbt? Šlesers grib notīties uz Rīgas Domi, Pīlēns arī kaut kur notinies. Cilvēki, kas draudzējas ar skaitļiem šai situācijai negrib būt pat tuvumā. Būs interesanti – Valdim būs Eiropas līmenī publiski jāstrostē savas partijas ilglaicīgi realizētā politika. Un Vienotībai nav kur noslēpties, jo pēdējā laikā blakus ir bijuši tikai kloni (A/PAR, PRO) un avantūristi (zilie zemnieki, AS, Kaimiņa cirks).

Uldis
Uldis
20 d. atpakaļ
Reply to  Uldis

Un arī ģeopolitiskā “tvērumā” nav kur noslēpties, jo, piedodiet, ne Lietuvā, ne Igaunijā tādi sūdi nav sataisīti.

Gada glezna
Gada glezna
19 d. atpakaļ
Reply to  uhh

Viss velk uz defoltu. Te varētu gari un plaši runāt par darbaspēka problēmu, taču Rietumu modelis faktiski orientēts uz cilvēku iznīcināšanu. Ja tev ir bērns ģimenē, tad visvisādas bāriņu tiesas un progresīvie kaimiņi paģēr, lai visu laiku kāds no vecākiem būtu bērnam blakus, citādi bērnu atņem un nodod pederastu “ģimenei”. Jau šis nosacījums vien parāda, kāpēc Rietumos ir demogrāfijas problēmas.

Gejs
Gejs
18 d. atpakaļ
Reply to  Gada glezna

Ir bijis kāds gadījums ka bērns tiek atņemts ģimenei un atdots pedofīliem? Kur kkas tāds notiek šausmas!!?

Killemall
Killemall
20 d. atpakaļ

Tas Augulis kādreiz strādājis ir? Vai tikai bezdējis krēslā?

AndrisR
AndrisR
20 d. atpakaļ

Vēl viens mazs pilieniņs tiem, kuri vairs neradīs bērnus Latvijā.