Alkohola lietošana uzlabo atmiņu, noskaidrots pētījumā

alkohols

Studentiem, kuri pēc mācībām lieto alkoholu, vēlāk ir vieglāk atcerēties lekcijās iegūto informāciju. To noskaidrojuši zinātnieki, veicot pētījumu, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Scientific Reports“.

Pētījumā tika izanalizēti 88 indivīdi, kuriem uzdeva mācīties iepriekš nezināmus vārdiņus. Vēlāk viņus sadalīja divās grupās, no kurām viena grupa lietoja alkoholu, bet otra ne.

Nākamajā dienā tika pārbaudītas abu grupu indivīdu apgūto vārdiņu zināšanas. Rezultātā tie, kuri pēc mācībām bija lietojuši alkoholu, uzrādīja ievērojami labākus rezultātus nekā tie, kkuri alkoholu nebija lietojuši vispār.

“Pētījums pierādīja ne tikai vispārīgu alkohola labvēlīgo ietekmi uz atmiņu, bet arī to, ka rezultāti uzlabojas, ja alkohols tiek patērēts vairāk. Nav īsti skaidrs, kāpēc tā notiek. Viens no variantiem –  alkohola ietekmē smadzenes aktuālo informāciju apstrādā gausāk, atstājot vairāk vietas iepriekš uzņemtajai informācijai,” norāda profesore Sēlija Morgana.

Zinātnieki skaidroja, ka hipokamps (smadzeņu struktūra, kas atbild par mācīšanās un atmiņas funkcijām) alkohola ietekmē informāciju nogādā tā dēvētajā ilgtermiņa atmiņā, ko cilvēks var vēlāk viegli izmantot.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Pētījums

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar