Ģenerālprokuratūra sāk kriminālvajāšanu pret diviem bijušajiem prokuroriem un diviem policistiem

Ģenerālprokuratūra nolēmusi sākt kriminālvajāšanu pret diviem bijušajiem prokuroriem un divām Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes amatpersonām.

Ņemot vērā, ka pirmstiesas izmeklēšana krimināllietā nav pabeigta, plašāku informāciju prokuratūra šobrīd nesniegs,  skaidroja prokuratūrā.

Tomēr jau iepriekš izskanējis, ka 2015.gadā lieta tika sākta pret VP Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku Uģi Araku un Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju Vilni Ulmi. Tāpat lietā figurēja vēl kāds Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), lietu nododot Ģenerālprokuratūrai, paziņojumā presei rakstīja, ka amatpersonas, izmantojot dienesta stāvokli, veikušas nelikumīgas darbības ar fiziskas personas datiem, kas izpaudās kā prettiesiska DNS paraugu iegūšana un izmantošana no vairākām personām.

KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka valsts amatpersonas mēģinājušas pieprasīt kukuli no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu.

Kriminālvajāšanu tika lūgts sākt pēc Krimināllikuma pantiem par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskās personas datiem un dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

Dienesta pārbaudē konstatēts, ka Araks ir pārkāpis likumu. Tagad šī amatpersona ir Kriminālpolicijas vecākais inspektors.

Ulmis un vēl viens Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors Vladimirs Krupskijs no prokuratūras aizgājis pēc paša vēlēšanās.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar