Zelenskis nolēmis piešķirt Latvijas ārlietu ministram Rinkēvičam Ukrainas ordeni “Par nopelniem”

Edgars Rinkēvičs

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis nolēmis piešķirt valsts apbalvojumus personām, kas sniegušas būtisku ieguldījumu starpvalstu attiecību nostiprināšanā, Ukrainas valsts suverenitātes un teritoriālās vienotības atbalstīšanā un Ukrainas popularizēšanā pasaulē. Apbalvoto vidū ir arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Zelenska parakstītais dekrēts liecina, ka Rinkēvičam piešķirts pirmās pakāpes ordenis “Par nopelniem”.

Šāds ordenis piešķirts arī Eiropas Savienības līderiem Šarlam Mišelam, Robertai Metsolai un Žuzepam Borelam, kā arī ukraiņu bokserim, pasaules čempionam Oleksandram Usikam.

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena un Itālijas premjers Mario Dragi apbalvoti ar kņaza Jaroslava Gudrā pirmās pakāpes ordeni.

Otrās pakāpes ordenis piešķirts ASV ārlietu ministram Entonijam Blinkenam un ASV aizsardzības ministram Loidam Ostinam, savukārt trešās pakāpes ordeni saņems Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis un Eiropas Savienības enerģētikas komisāre igauniete Kadri Simsone.

Ar trešās pakāpes ordeni “Par nopelniem” apbalvotas arī Rietumu slavenības, kas aktīvi iesaistījušās Ukrainas atbalstīšanas kampaņā, piemēram, grupu “U2” un “Imagine Dragons” mūziķi, kā arī Holivudas zvaigzne Šons Penns.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
duraks
duraks

Tas ir tāpēc, ka Latvijai uz robežas žoga nav un nebūs. Un Latvijā Ukrainas bankas strādā kā Šveices pulkstenīši

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Mēs ordeņus nedodam, mēs dodam amatus. Sveicieni Zaļajam