VK: Valsts prezidenta kancelejā nevarēja iegūt pierādījumus par viena līguma ietvaros faktiski saņemtā pakalpojuma izdevumu apmēra pamatojumu

Egils Levits un Sarmīte Ēlerte
Valsts prezidents Egils Levits un Valsts prezidenta padomnieku biroja vadītāja, Valsts prezidenta padomniece Sarmīte Ēlerte

Valsts kontrole ir noslēgusi ikgadējās finanšu revīzijas ministrijās un centrālajās valsts iestādēs, sniedzot 26 atzinumus par 2022. gada pārskatiem – 25 atzinumus bez iebildēm un vienu – Valsts prezidenta kancelejai – ar iebildēm revīzijas apjoma ierobežojuma dēļ.

Revidentu vērtējumā, kopumā grāmatvedības uzskaite un gada pārskatu sagatavošanas kvalitāte resoros saglabājas iepriekšējo gadu līmenī un ir vērtējama kā atbilstoša.

Finanšu revīzijās 14 resoros vērtēti arī 20 šiem resoriem specifiski atbilstības jautājumi, pārbaudot 181 miljona eiro izlietojumu. “Diemžēl situācija šogad ir pasliktinājusies, jo ir palielinājies modificēto atzinumu skaits. Tas nozīmē, ka pusē no vērtētajiem jautājumiem atklātas būtiskas neatbilstības – neatbilstoši mērķim izlietots finansējums, nesasniegti plānotie rezultāti u.c.,” pauda revidenti.

Revidenti informēja, ka Valsts prezidenta kancelejai ir sniegts atzinums ar iebildēm. Revīzijas laikā Valsts kontrolei nebija pieejama pilnīga, atbilstoša un savlaicīga informācija, tāpēc nevarēja iegūt pierādījumus par viena līguma ietvaros faktiski saņemtā pakalpojuma Trīs jūru iniciatīvas samita un samita sagatavošanas pasākuma vajadzībām apjomu un no tā izrietošo izdevumu apmēra pamatojumu.

Turklāt Valsts prezidenta kanceleja revīzijas laikā vairākkārt precizēja iesniegtos dokumentus par faktiski saņemtā pakalpojuma apjomu.

Visu Valsts kontroles ziņojumu var lasīt ŠEIT: Finanšu revīzijās 2022 divi problēmbloki: prioritārie pasākumi un izdevumi atlīdzībai | Valsts Kontrole (lrvk.gov.lv).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Valstsgribis
Valstsgribis

Das ist gescheft , verstehen , schveine !

Māris
Māris

Cik kriminālprocesi ir ierosināti par budžeta likuma pārkāpšanu, neievērošanu, izzagšanu un t.t.t. Valdība Kariņā vadībā jūtās tik droši un vareni, ka var neievērot likumus, MK noteikumus, ko paši pieņēmuši, ka Saeima un MK pat kā burvji var nederīgus dokumentus pases ar savu varu ar atpakaļ ejošu gadu var pasludināt par derīgiem. Saeima jūtas tik varena, ka iepriekš nostiprinātie likumi un noteikumi uz viņiem neattiecas. Viņi ir spējīgi atsaukt pat pastrādātos noziegumus un ar savu varu pasludināt tos par nenotikušiem un tas viss notiek ar bijušā Eiropas cilvēktiesību tiesneša LEVITA akceptu.