“VIP vakcīnu” saņēmusī labklājības ministre Petraviča cer, ka divu nedēļu laikā izdosies savakcinēt visus SAC darbiniekus un klientus

Ramona Petraviča

Lai gan aizvadītajā diennaktī pirmo poti saņēmis 1, bet otro – 19 cilvēki, labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju, KPV LV) pirmdien intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” izteica pieļāvumu, ka divu nedēļu laikā tiks vakcinēti visi SAC klienti un darbinieki, kuri to vēlēsies.

Kopumā vakcinēties piekrituši vairāk nekā 8000 sociālo centru klienti un 2700 darbinieki un kopš vakcinācijas sākšanas 10.februārī kopumā jau vakcinēti aptuveni 500 klientu un centru darbinieki.

“Vakcinācija šonedēļ tiek turpināta, ceru, ka tā notiks straujāk un, iespējams, ka nākamo divi nedēļu laikā mums izdosies savakcinēt visus sociālo centru klientus un darbiniekus,” sacīja ministre.

Tomēr uz jautājumu raksturot pašreizējo situāciju sociālajos aprūpes centros un vai tajos arvien nav augsta saslimstība, ministre atbildēja, ka situācija ir mainīga, bet ar tendenci uzlaboties. Piemēram, jau šī gada ceturtajā nedēļā bija straujš saslimstības ar Covid-19 samazinājums, bet, lai tendence būtu noturīga, nepieciešama vakcinācija.

Kā zināms, piektdien vakcīnu pret Covid-19 ārpus kārtas saņēma “VIP personas”, kuru skaitā bija arī labklājības ministre Ramona Petraviča (vairāk ŠEIT un ŠEIT).

Zināms arī tas, ka divās atsevišķās piegādēs saņemtas 3600 “Moderna” vakcīnas devas un 9600 “AstraZeneca” vakcīnas devas.

Visas saņemtās vakcīnas tiks izmantotas, lai turpinātu ilgstošas sociālās aprūpes centru (SAC) darbinieku un klientu vakcināciju, kā arī to mediķu vakcinācijai, kas izlēmuši vakcinēties.

Kopējais iedzīvotāju skaits, kas ikdienā strādā vai uzturas SAC, ir nepilni 20000. Līdz ar to arī nākamās vakcīnu devu piegādes tiks izmantotas, lai vakcinētu šo centru darbiniekus un klientus, jo katram iedzīvotājam nepieciešamas divas šo vakcīnu devas, norādīja NVD.

Vienlaikus, saskaņā ar otrdienas veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) prezentāciju Ministru kabinetam, no 22.februāra līdz 28.februārim valsts varētu saņemt vēl 8400 “Moderna” Covid-19 vakcīnas devas. Savukārt 20.februārī Latvija no “AstraZeneca” varētu saņemt vēl 22 621 vakcīnas devu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kalašnikovs
kalašnikovs

Ramuna! Kad tavi rēķinveži saks intensīvāk stradāt pie pensijas pārrēķināšanas? Un kad atdosi man pa šiem gadiem nolaupīto?

Nadi
Nadi

Interesanti, kuru no vakcīnām saņēma VIP personas? Astra/Zeneku? Neticu!!!. Tagad šo apšaubāmo vakcīnu ātri sapotēs senioriem. Vācijā atsakās, Zviedrijā atsakās…

daile
daile

cik jauki dzīvot savā prāta, savā pasaulītē bez mazākās nojausmas par ārējo pasauli. Dailes un labklājības burbulītī dzīvo savu laimes spēli . Tur taču ne vakcīnas tik daiudz ir paredzētas, ne puse vispār netaisās kaut kam tādam piekrist. Te taču vairāk bija jāpsakaidro, ka domāti tie visi, kas spēj novērtēt ministres daili un viedumu