Viņķele atkāpjas no partijas “Kustība “Par!”” domes vadītājas amata un valdes locekles posteņa

Ilze Viņķele

Pēc kriminālprocesa sākšanas par vakcīnu iepirkumu bijusī veselības ministre Ilze Viņķele (AP) paziņojusi, ka uz laiku atkāpjas no partijas “Kustība “Par!”” domes vadītājas amata un valdes locekles posteņa.

Politiķe publicējusi tvītu, kurā norāda, ka labprāt sadarbosies un palīdzēs izmeklēšanai, bet uz to laiku atkāpjas no domes vadītājas un valdes locekles amata.

ziņots, prokuratūra ir sākusi kriminālprocesu par amatpersonu
iespējamo bezdarbību saistībā ar Covid-19 vakcīnu pirmo iepirkumu, un šajā lietā tiks vērtēta arī ministru iespējamā atbildība, ceturtdien valdības sēdē paziņoja ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Materiāli nodoti Valsts policijai un kriminālprocess patlaban ir sākts par faktu, nevis konkrētu personu, skaidro prokuratūrā. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 319.panta 1.daļas. Likums par bezdarbību paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Ģenerālprokurors martā atzina par nepieciešamu Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokuroram veikt pārbaudi par Covid-19 vakcīnu iepirkumu.

Pirmajā iepirkumā, līdz 2020.gada 19.novembrim, Latvija varēja pieteikties līdz 860 000 “Pfizer” vakcīnu devām, bet faktiski tika pieņemts lēmums par 97 500 vakcīnu devu iepirkšanu. Nākamajā kārtā, kad tika piedāvātas 430 000 šī ražotāja vakcīnu devas, Latvija pieteicās uz 100 000.

Latvijas Televīzija iepriekš ziņoja, ka pagājušā gada nogalē neformālā veselības aprūpes nozares ierēdņu darba grupa nolēmusi pasūtīt arī tikai pusi no piedāvātā augsti efektīvas Covid-19 vakcīnas “Moderna” daudzuma – 336 566 devu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: apollo.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš
Skolnieciņš

Covid-19 sērga ir ienākusi Latvijā ar ļoti lielu negatīvās enerģijas vilni. Lai kliedētu šo negatīvo enerģiju, aicinu ikvienu savā privātīpašumā iekurt rituālo ugunskuru par godu Latvju Dieviem un noskaitīt lūgšanu. Rituālo ugunskuru ir ieteicams dedzināt sausā, bezvēja laikā, ievērojot visus ugunsdrošības noteikumus. Iesākumā ierīko ugunskura vietu. Izņem augsni divu lāpstu dziļumā un diametrā, vēlāk ieber tur smiltis. Pēc tam apliek apkārt akmeņus. Rituālajā ugunskurā kategoriski ir aizliegts dedzināt atkritumus. Šajā ugunskurā ir vēlams dedzināt kaltētas vērmeļu un asinszāles slotiņas. Pēc tam kad ugunskurs ir izdedzis, to apdzēš ar dažiem spaiņiem ūdens. Lūgšanu Latvju Dieviem skaita divpadsmit reizes. Aizlūgums Latvju Dieviem:… lasīt vēl »

Skolnieciņš
Skolnieciņš

2021. gads iesākās smeldzīgi. Covid-19 sērga sasniedza savu zenītu (augšupeju). Taču nevajag saskumt. Covid-19 vīruss drīz taps uzvarēts. Lai gan 2021. gada sākums bija nedrošs un sērīgs, tomēr 2021. gada nogale būs laimīga. Atliek vien lūgt visvareno Pērkonu, lai mūsu tautai un valstij klātos labi. Lūgšanu visvarenajam Pērkonam – Debesu Tēvam var skaitīt savās mājās, iededzot tumši zilu svecīti un uzvelkot kaklā pērkonkrustu. Lūgšanu Dievam Pērkonam skaita 12 reizes. Lūgšana Pērkonam: “Visvareno Pērkon – Debesu Tēv, es Tevi lūdzu! Debesu Kalēj, es Tevi lūdzu! Pērkoņtēv, es Tevi lūdzu! Padzen no šejienes visus ļaunos garus un nelabos. Padzen no šejienes visus… lasīt vēl »