„Vienotības” nulle Silvija Reinberga – 6 000 eiro mēnesī par izglītības sistēmas degradāciju

Foto: X

Šī gada jūnijā jau tika ziņots, ka iepriekšējais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Kārlis Strautiņš nolēma atgriezties Liepājas Raiņa 6.vidusskolas direktora amatā un viņa vietā par otru politiski nozīmīgāko ministrijas amatpersonu stājās nevienam nezināmā un nozari nepārzinošā 26 gadus vecā Silvija Reinberga.

Par politiķi augstāk minēto personu būtu grūti nosaukt, ņemot vēra, ka pāris gadus ir strādājusi vien ziņu aģentūrā LETA un pēc tam ātri vien tikusi ar politisko partiju “Jaunā Vienotība“ saistītajos amatos. Aizvadītā gada Saeimas vēlēšanās kandidējusi neveiksmīgi, ko nevar uzskatīt par lielu pārsteigumu.

Vēl nesen studējusī Reinberga pat pasniedzējiem ar neko īpašu nav palikusi prātā, ko savā intervijā kanālam TV24 raidījumā “Dienas personība” atzina pasniedzēja Ilga Kreituse. Pēc Kreituses vārdiem būtu, maigi sakot, grūti, ja ne neiespējami sagaidīt pozitīvas izmaiņas izglītības sistēmā.

Tikmēr IZM ierēdņi un partijas biedri turpina smīkņāt par Reinbergas nokļūšanu siltajā un labi apmaksātajā amatā, jo joprojām vairākus mēnešus nevar nojaust jebkādu mazāko kompetenci, zināšanas vai izpratni par nozares problēmām.

Ministrijas gaiteņos jau visai skaļi aprunā, ka parlamentārās sekretāres pienesums ir apaļa nulle.

Nereti, tāpat kā starpvalstu komandējumos, uz nozarei nozīmīgām sanāksmēm Reinbergas kundze ir ieradusies tikai atsēdēt, jo aizstāvēt vai skaidrot nozares pozīciju lielākoties tiek lūgts IZM darbiniekiem.

Vispārējo traģēdiju IZM politiskajā vadībā lieliski ilustrē nesen plašu rezonansi izraisījušais Valsts izglītības un satura centra metodiskā materiāla “Seksuālā izglītība – jautājumi un atbildes” parādīšanās sociālajos tīklos, par ko ir atbildīga ministrijas politiskā vadība.

Ministrijas gaiteņos virkne ierēdņu vistiešāk izjūt sekas vājai politiskai vadībai, kas noved pie kadru mainības un par to vistiešāk līdzatbildīga ir IZM politiskā vadība Čakšas un Reinbergas personās.

Pat ministrijas ierēdņi atceras, ka  bijušās ministres Anitas Muižnieces laikā ar šādu politiskās vadības degradāciju nebija saskarsmes. 

Vērts piebilst, ka IZM iekšienē jau kādu laiku apspriež Reinbergas regulāro zīmēšanos un “pīārēšanos” sociālajos tīklos, kur tiek publicēti dažnedažādākie ārvalstu komandējumi. Kā par brīnumu, pārsvarā no siltajām zemēm. Par nodokļu maksātāju naudu, protams, tiek tikai atsēdēts formālās konferencēs un airBaltic ādas krēslos. Skolotāju atalgojums, moderna un konkurētspējīga izglītības sistēma Reinbergas kundzei ir teju vienaldzīga, ja var vienkārši zvilnēt pie Vidusjūras.

Latvijas nodokļu maksātājiem šāds “sociālais eksperiments” Silvijas Reinbergas personā mēnesī izmaksā vairāk nekā 6 000 EUR jeb 72 000 EUR gadā.

Tas ir nekaunīgi ne tikai pret ministrijas ierēdņiem un skolotājiem, kas cīnās par to, lai izdzīvotu esošajos dārdzības apstākļos, bet arī pret katru Latvijas nodokļu maksātāju. Skolotājs, kura paspārnē ir vairāki desmiti Latvijas nākotnes veidotāju, saņem nepilnus 1000 EUR, bet mandātu neieguvusi, caurkritusi  politiskās partijas “Jaunā Vienotība” biedre saņem sešas reizes vairāk.

Rodas jautājums, vai mums valstī tiešām trūkst spēcīgu izglītības sistēmas profesionāļu? Mums ir izcilas vidusskolas, ģimnāzijas un universitātes, bet diemžēl kārtējo reizi politiskajā vadībā ir viduvējības, kuras nav pierādījušas sevi ar reāliem darbiem.

Ministrijas darbinieku mērs ir pilns, un jau tuvākajā laikā darbinieki lūgs pavisam skaļu un publisku parlamentārās sekretāres atbrīvošanu no amata, kas sekos, ja amatpersona pati nepieņems lēmumu pamest amatu. 

Avots: Pietiek

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Učene
Učene

Opozīcija , prasiet atkārtoti Čakšas demisiju , lai pati saprot , ka jātinās , no ministrijas visi spējīgie darbinieki jau aizmukuši !

Pugalo
Pugalo

Latviešu dzīves ideāls – ierēdnis, nejēga, kas pārguris, neko nevar. Šķiet, ka tikai tādi te mums ir. Viņi saņem milzīgu atalgojumu, papildus veselības apdrošināšanu, – ikdienā rij, dzer, visvisādi citādi parazitē un tad ar šo apdrošināšanu rada rindas gan klīnikās, gan ambulatorajās iestādēs. Šie reālie parazīti, ne tikai parazitā, bendē nervus sabiedrībai utt., bet arī sagandē dzīvi citiem.

he he
he he

Galvenais ir blats, vaukšķi var tikai vaukšķēt.

roku rokā
roku rokā

Bet- ak vai tiem, kas nespēj pietiekoši glaimot šīm nullēm- tad lidojuma virziens jau pat zinams. Ja Santas izlidošanas laiks ir zināms, tad kādam P. tas vel nav pat pazīņots. Par to babeņu rindas nostiprinās Vienotībā patiesajā.

bruncītis
bruncītis

Divas vislabāk apmaksātās nullēs, bet arī citas cenšās- simtu simtiem atsēž savus brunčus apadomēs , bieži maksā pat vairāk, bet netiek jau bildēs un tādos zinātniskos tērpos

spogulis
spogulis

IZM ministre grasās konkurēt ar rozā papagaili, bet, ja nopietni, izglītības degradācijas zemākais punkts palika nesasniegts. Priekšpēdējais sekmīguma kritērijs bija 5% no uzdotā, ko pacēla uz 10%, bet 0% tā arī palika uz dokumenta neuzrakstīti, bet īstenībā tas var notikt.

Laba ziņa
Laba ziņa

ka Vienotības reitingi krīt , tuvojās mēslainei , jo cilvēki nav stulbi !

varas rupori
varas rupori

Kā tas tā var būt, ka pēdējā laikā tieši daudzi žurnālisti sāk politisko karjeru? Silvija arī no LETA. Vai nevarētu būt tā, ka politikā ņem tos, kas sevi žurnālistikā parādījuši kā uzticamus varas režīma ruporus? Un tā lai citi žurnālisti redz, un arī cenšās slavēt pastāvošo varu un vienotību, ar cerību nākotnē tikt tuvāk silei?

un?
un?

Šoferu dēli vairs nav modē…

Jefiņš
Jefiņš

IZM neko saprātīgu nevejag, jo citādi nāksies pašlikvidēties.

euu
euu

tavam komentāram arī smadzenes nevajag. jau likvidēji?

...
...

Likvidēt IZM!