Veselības ministrijai piešķirti 48 000 eur mediķu apmācībai vakcinēt

Pavļuts vakcinējas
Bijušais veselības ministrs Daniels Pavļuts saņem savu poti pret Covid-19

Lai nodrošinātu plašu un ātru iedzīvotāju vakcinācijas procesu pret Covid-19, vakcinācijas dienestu kapacitātes stiprināšanai plānots apmācīt papildu līdz 500 ārstniecības personu. Tā īstenošanai valdība ceturtdien, 18. februārī, no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Veselības ministrijai (VM) piešķīra 48 tūkstošus eiro.

Vakcinācijas procesam piesaistīs un apmācīs mediķus, kuru ikdienas darba pienākumi nav tieši saistīti ar vakcināciju – māsas, ārstus, ārstu palīgus, vecmātes. Pēc apmācības mediķi nodrošinās vakcināciju Covid-19 vakcinācijas punktos.

Apmācībās paredzēts apgūt padziļināti teorētiskās un praktiskās zināšanas par Covid-19 vakcinācijas organizācijas principiem, tās tehniku, drošu procesu un atbilstošu rīcību blakusparādību (anafilakses) gadījumā, kā arī vakcīnas lietošanu atbilstoši ražotāja norādījumiem, skaidroja ministrijā.

Kā uzsvēra VM, finansējums vajadzīgs apmācību īstenošanai, tostarp programmas izstrādei, lektoru un praktisko nodarbību vadītāju atlīdzībai, tehniskam un telpu nodrošinājumam un citiem ar apmācības procesu saistītiem izdevumiem.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: delfi

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš no svētmeža
Skolnieciņš no svētmeža

Kovid-19 (covid-19) pandēmija mūsu mīļajā Latvijā sākās 2020. gada 13. martā. Līdz šim brīdim SARS-CoV-2 vīruss nav uzvarēts. Ministru kabinets Latvijas Republikā ir izsludinājis ārkārtas stāvokli līdz 6. aprīlim. Neskatoties uz to, ka pavisam drīz sāksies vakcinācija pret kovid-19 vīrusu, turpināsim ievērot visus valstī noteiktos drošības pasākumus. Lietosim higiēniskās sejas maskas. Mazgāsim rokas ar ūdeni un ziepēm. Dezinficēsim rokas. Ievērosim 2 metru distanci cits no cita. Vakcīna mūs pasargās no simptomātiskas saslimšanas ar kovid-19 vīrusu. Tā ir mūsu kopīga iespēja uzveikt pandēmiju un atgriezties pie ierastā dzīves ritma. Nezaudēsim cerību savās sirdīs. Ticēsim labajam, ticēsim Latvju Dieviem. Jau kopš senatnes… lasīt vēl »

Anita
Anita

Pavļutam nevajadzētu pazemot mediķus, ka tie nepratīs veikt Covid 19 vakcināciju muskulī. Šīs apmācības iespējams plānotas bezdarbnieku apmācībai vai tam īpašajam Covid 19 kantorim, lai tie saprastu kā saskaitīt, uzskaitīt, pieskaitīt Covid vakcīnas un savakcinēto un vakcinējamo skaitu. Kas tas par Pavļuta kantori, ka pie katras darbības jādibina jauns kantoris ar pilnu štatu. Lētāk būtu piemaksājuši mediķiem par katru savakcinēto un katram savakcinētam iedot 10 eiro un darbiņš ritētu bez aizķeršanās. Cik tagad izmaksās viena vakcinācija, bez pašas vakcīnas????? Tuvu 50 eiro!!!!!!!!

Pētersons
Pētersons

Ak, Jēzus! Mana meita strādā R-Eiropas vienā labklājības valstī par farmaceitu aptiekā. Visām aptiekas farmaceitēm ir sertifikāti, ka viņas drīkst vakcinēt un aptieka ir rezerves sarakstā, kad sāksies masveida vakcinācija šajā valstī. Par cik meitai šāda šīs valsts sertifikāta nebija, tad viņai notika apmācības 2 dienas, ar pilnu algu, ar piemaksu no farmaceitu biedrības un lieliem kredītpunktiem par kvalifikācijas paaugstināšanu.Ja Latvijā medicīnas personāls neprot potēt-vakcinēt, tad tālāk jau vairs nav kur vai kā daži komentē, tad, iespējams, šī nauda aizies nezināmās vai zināmās kabatās!

Zane
Zane

Kariņš: “Naudas ir tik daudz kā nekad.” Kaut kur taču to vajag likt, lai pēc tam nejautā kur tā ir palikusi.

Pārsmieties
Pārsmieties

48 000 mediķus apmācīt vakcinēt , muzikant , taču neizrādi publiski savu stulbumu !

Patiesība
Patiesība

Nu tik klaja naudas izzagšanas shēma! Pārspēj pat pašu Vakcinācijas biroja izveidi! Mediķi praktiski visi prot veikt i/m injekciju. Tā ir pati vienkāršākā mediciniskā manipulācija. Jebkurā medicīnas skolā, pirmais, ko iemāca uzreiz!

Centa
Centa

Vai nav pareizāk to visu novirzīt māsiņskolām- tur vakcinēt noteikti drīkt pedēja kursa studentes. Arī reultāts būs drošāks- injekciju neveiks dziļā pensijā esošā ģimenes ārste ar drebošām rociņām, pārbijusies, ka atkal jāsāk tikties ar pacientu

vērosim
vērosim

Potēt drīkst jau pirmā kursa studenti.

Santa
Santa

Jautājums. Priekš kam domātas medicīnas koledžas un ko viņi tad tur mācās? Pati vīram poteju un man nav medicīniskā izglītība. Bet mediķi redz ka pat sapoteti nemāk.

Brigita
Brigita

Par to arī domāju,ka jebkurš mediķis prot iespricēt poti.Kādēļ ir jāizmet vējā atkal tādi tūkstoši. nu bez vārdiem.

Artuss
Artuss

Nez kāpēc domāju , ka medicīnas māsas visas to prot.

Krūmina
Krūmina

Atvainojiet, vai tādi līdzekļi ir jāiegulda? Es injekcijas veicu sev pati un arī saviem tuviniekiem . Vai tad mediķiem to ir tik pārmērīgi sarežģīti ,ja tas nepietiktu ar vienu kursu?

Dzama
Dzama

Atlie uzsākt rezertifikāciju- ja reizi RSU var pabeigt kāds bez prasmēm veikt injekciju un saņemt ārsta dipliomu. Te tā rezidentūra vispār būtu slēdzama. Taga te proklomācijas, instrukciju PR, dzeletnās straumes medijos … tomēr savs pavļuta atbirums

tā gan
tā gan

Bet Pauļuts un vakcinācijas birojs taču muskulī iepotēt neprot, un par mediķu zināšanām arī nav lietas kursā, un naudas, ko izšķērdēt, ir tik daudz!