Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks piestrādās par štata padomnieku ekonomikas ministrei Indriksonei

Andis Zariņš
Andis Zariņš (NA), Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks, ekonomikas ministres padomnieks

Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietniekam Andim Zariņam (NA) atļauts savienot amatu ar ekonomikas ministres Ilzes Indriksones (NA) padomnieka uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstības jautājumos pienākumiem, liecina Ventspils novada domes sēdes lēmums.

Ventspils novada domē 19.decembrī ir saņemts Zariņa iesniegums par valsts amatpersonas amatu savienošanu, kurā viņš lūdz sniegt atļauju valsts amatpersonas amatu savienošanai, lai realizētu likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteiktās prasības. Zariņš lūdzis atļauju savienot valsts amatpersonas amatus Ventspils novada domē ar ekonomikas ministres padomnieka uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstības jautājumos amatu.

Zariņš iesniegumā apliecinājis, ka minēto amatu savienošana interešu konfliktu neradīs un tiešo amatu pienākumu pildīšanai nekaitēs.

Zariņš Ventspils novada domes deputāta amatā tika ievēlēts 2021.gada 1.jūlijā. Viņš vienlaikus tika ievēlēts par Ventspils novada domes priekšsēdētāja atbrīvoto vietnieku investīciju un attīstības jautājumos, kā arī pilda Ventspils novada domes Teritorijas un ekonomikas attīstības komitejas priekšsēdētāja un Finanšu komitejas locekļa pienākumus.

Saskaņā ar likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteikto Zariņam ir jāsaņem rakstveida atļauja amatu savienošanai.

Kā informē Ekonomikas ministrijā (EM), Zariņš ekonomikas ministres padomnieka uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstības jautājumos pienākumus pilda kopš 16.decembra, pusslodzes darbā ar mēnešalgu 1700 eiro pirms nodokļu nomaksas.

EM atgādina, ka Zariņš iepriekš pildīja ekonomikas ministra ārštata padomnieka enerģētikas jautājumos pienākumus bez mēnešalgas.

Kā vēstīts, Saeima 14.decembrī apstiprināja valdību, kurā ekonomikas ministres pienākumus uzticēja Indriksonei.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: ReTv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
tā gan
tā gan

Lembis ir atpakaļ caur EM. Ilgi nebija jāgaida līdz cietuma un komunistu smaka būs atpakaļ.

Modž
Modž

Tavai aprobežotîbai nav robežu.

interesanti gan
interesanti gan

Tad jau Ventspils intereses tiks lobētas augstā līmenī. Ventspils Domē laikam par maz darba, ka var savienot. Kas notiek Latvijā?

Ieva
Ieva

Indriksonei liekat kaut 50 padomniekus , rezultāts tizls !

ādažu pīzdjuks
ādažu pīzdjuks

Par ekonomikas ministra padomnieku Latvijā jāliek kāds bezdarbnieks

politvergi
politvergi

Tam taču eksistē īpasais integrācijas pocebes fonds, ne jau visu sadala tikai praidistiem un lezbietēm. Te tā pmatīgāka nacionāļu un ZZS integrācija un kopdzīve

Re tē vē
Re tē vē

Šausmas! Kaut kāds ārprāts! Tikai Levitam drīkst būt 74 padomnieki, 52 ārštata padomnieki un kanclers ar savu biroju

Arvids
Arvids

Tas nu gan ir strādīgs! Rukās 24 h/diennaktī.

Sarmīte Galerte
Sarmīte Galerte

Eglītes īpašumi Rīgā, Cēsīs, Jùrmalā un Luksemburgā tak kādam jāapsaimnieko, kamēr Eglīte pilda prezidenta un vīra pienākumus. Sevišķi vīra pienākumi padodas grūti pēdejā laikā