VARAM ministrs Plešs sava biroja neskaitāmo darbinieku algošanai pērn iztērējis 350 000 eiro

Plešs, Rukšāne

Gados visjaunākais valdības loceklis – nupat 30 gadu jubileju nosvinējušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs ( “Attīstībai/PAR!”) sava biroja neskaitāmo darbinieku algošanai pērn iztērējis 350 000 eiro nodokļu naudas, ziņo lsm.lv. 

Nobriedušāki ministri saviem palīgiem tērē krietni mazākas summas – otrais izšķērdīgākais ir tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) – sava biroja darbiniekiem izmaksājis gandrīz 292 000 eiro, bet trešais – zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA) – nepilnus 216 000 eiro. 

Pleša birojā strādā 13 cilvēki, bet trim ārštata padomniekiem alga netiek maksāta. Tātad 350 000 eiro savā starpā sadala pārējie desmit Pleša cilvēki. Viegli izrēķināt, ka vidēji katrs nopelna 35 000 eiro gadā jeb vairāk nekā 2900 eiro mēnesī.

Pavisam nesen VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs darbā pieņēmis arī savas partijas biedrenes Daces Rukšānes-Ščipčinskas meitu, par kuras prasmēm izcēlās viedokļu vētra sociālajos tīklos.

No visiem ministriem tieši Pleša birojs ir vislielākais. Gerharda (Nacionālā apvienība) birojā ir vienpadsmit darbinieki, Bordāna (Jaunā konservatīvā partija) – desmit.

Lielo padomnieku skaitu Plešs skaidro ar ministrijas “plašo atbildības lauku”. Lielākā daļa darbinieku birojā ir Pleša partijas biedri, lai gan pats ministrs uzsver, ka “tas nav bijis priekšnoteikums darbam viņa komandā”.

Padomnieka alga oficiāli – ap 2000 eiro pirms nodokļu nomaksas, tomēr amatpersonu deklarācijas liecina, ka ir iespējams saņemt krietni vairāk. Piemēram, Pleša padomnieks, viņa partijas biedrs un tikko par Jelgavas novada mēru kļuvušais Madars Lasmanis 2020. gadā par padomiem ministram nopelnījis gandrīz 58 000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar