Valsts makā neatrodas 2 milj. eiro vēža slimniekiem, valdībai “cenšoties taupīt un tā vairot savu politisko kapitālu”

Kopējā lūgumu summa to onkoloģijas pacientu zālēm, kas šogad vērsušies labdarības organizācijā “Ziedot.lv”, pārsniedz divus miljonus eiro. Pamatā arī šiem pacientiem ārstu konsīlijs ir rekomendējis konkrētas zāles slimības uzveikšanai, bet valsts tās atsaka, vēsta LTV Ziņas.

Onkoloģijas pacientiem tieši medikamentiem vēža ārstēšanai izveidota pat atsevišķa sadaļa “Ziedot.lv” mājaslapā. Summas mērāmas tūkstošos un vairāk. Un runa ir par zālēm, ko nozīmē ārsti.

Daļa pacientu palīdzību lūdz atkārtoti. Kopējā summa, ko pašlaik lūdz ziedot, pārsniedz divus miljonus eiro. Bet ne visi cilvēki vēršas pēc palīdzības.

Tas, ka kāds ar šādu diagnozi valsts palīdzību saņem, bet kāds cits – ne, sabiedrībai nav saprotams.

Premjere Siliņa mudina sabiedrību cīnīties par vēža pacientu tiesībām

Jau rakstījām par to, ka lūgta vērtēt situāciju, premjere LTV raidījumā “Rīta panorāma” mudināja sabiedrību cīnīties par vēža pacientu tiesībām.

“Ja jūs esat to piefiksējuši, es aicinātu Veselības ministrijai dot ziņu un saprast, kāpēc mums vēl tādi gadījumi ir. Skaidrs, ka katrs individuāls gadījums ir jāvērtē, jo tas īsti normāli nav,” uzsver premjerministre Evika Siliņa (“Jaunā Vienotība”).

Nacionālajā veselības dienestā skaidro, ka individuāliem gadījumiem, kas kaut kādu iemeslu dēļ neiekļaujas atbalsta mehānismā, valsts var piešķirt līdz 14 228 eiro, bet ne vairāk.

Aiz naudas stāv cilvēku nāve

“Ja mūsu deputāti vai ministri cenšas taupīt un uz to vairot savu politisko kapitālu, tas ir nepieļaujami! Jo aiz tā kapitāla stāv nāves. Mūsu valsts iedzīvotāju, strādājošo iedzīvotāju nāves,” raidījumā atgādina krūts vēža pacientu atbalsta biedrības “VITA” vadītāja Irīna Januma un uzsver, ka katra dzīvība valstij ir ekonomiski ļoti izdevīga.

Avots: LTV

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

9 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Mierīte
Mierīte
30 d. atpakaļ

Viss tas ir gana ciniski unvispirms – pateicība visiem, kas ir ziedojuši. Sākumam pietiktu, ja pats ziedot.lv pārskatītu savus administratīvosizdevumus un papatērējošās naudiņas un trūkstošo drošivajag Saeimai izņemt no tās siles, kurās paši deputāti baro savas partijas. Uz pusi ir auguši izdevumu vēlēšanu organizēšanā un komisijai- nu kā tad tā, ja reiz vēlētāu skaits krītas… Te jau pari paliks. Pārāk vienkārši, jo te taču padomju nomenklatūra, izredzētie! Sliktais stāts ir, ka patiesībā jau vajag aptuveni 50 miljonus papildus un katru gadu klāt. Ne jau tikai šīs zibakcijas 2. Lai veicas sasirgušajiem, bet dzīve ir dzīve. Papildus naudas nebūs kamēr pati… lasīt vēl »

mikrocefālijas atbalstītājs
mikrocefālijas atbalstītājs
30 d. atpakaļ

Nesajēdzīgie lēmumi pagātnē, kurus bezgala jauki nokomentējušas PB un OECD misijas ( ņirdzīgi noraidījušas vietējo supermenu kalēj/apīņveidīgās runājošās galvas), kuru sekas tagad var kompensēt tikai dedzinot naudu nesajēdzīgos daudzumos, nes savus nebaudāmos augļus. Cik ilgi Latvija turpinās dekapitētās vistas cienīgo skrējienu veselības aprūpē?

Uldis
Uldis
28 d. atpakaļ

> Cik ilgi Latvija turpinās dekapitētās vistas cienīgo skrējienu veselības aprūpē?

To var prasīt gandrīz vai par katru nozari. Bet salīdzinājums brīnešķīgs, atļaušos to arī pats izmantot :)

Andris Lagzdiņš
Andris Lagzdiņš
1 mēn. atpakaļ

Par ko tie vēži balsoja?

Velta
Velta
1 mēn. atpakaļ

Samaziniet,tas milzīgās deputātu algas,vai likvidējiet vispār.Šādi deputāti nav vajadzīgi,kas nekalpo valsts labā,bet kalpo savai labklājībai.Gadiem nav pieņemti vajadzīgi likumi un priekšlikumi.Vienkārši liekēži,kam neintresē valsts attīstība

turlais
turlais
1 mēn. atpakaļ
Reply to  Velta

Tak briļļainais gadā tērē 50 miljoni! Un pa 15 gadiem “sakrājis” 300 000. Kad beigsies šitais cirks – viņam kauna nav?!

Gada glezna
Gada glezna
1 mēn. atpakaļ

Kādi tur vēža slimnieki, ja jābīda dzelzceļa afēra. Vai tie ar iekļaujošo izglītību maz zina, ar cik nullēm ir jāraksta 10 miljardi. Pasaku priekšā: 10 000 000 000. Vai spējat saskaitīt, cik tur ir nuļļu?

Uldis
Uldis
1 mēn. atpakaļ
Reply to  Gada glezna

Par dzelzceļu viss skaidrs, bet mērogam – no Kariņa lidojumiem jau varēja nosegt ceturto daļu no summas. Un tas ir tikai viens Kariņš, padomājiet, cik mums viņi tur ir.

turlais
turlais
30 d. atpakaļ
Reply to  Uldis

Kardināls ir pionieru pilī! Ja pazvanīs no Šampētera un pateiks “Lec no tilta” , pirmais jautājums būs “No kura”!