Valsts gatava tērēt 100 tūkstošus eiro divām jaunām vakcinācijas kampaņām

Daniels Pavļuts

Ilze Šteinfelde, neatkariga.nra.lv

Nacionālais veselības dienests (NVD), Veselības ministrijas padotības iestāde, izsludinājis divus konkursus vakcinācijas veicināšanas kampaņu organizēšanai. Abiem šiem konkursiem plānotais maksimālais finansējums kopā ir 83 tūkstoši eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Iepirkuma uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija liecina, ka NVD ir izsludinājis divus iepirkumu konkursus vakcinācijas veicināšanas kampaņu organizēšanai. Vienas kampaņas mērķis ir iedzīvotāju pozitīvas attieksmes veicināšana par vakcināciju pret Covid-19, iedzīvotāju rīcības maiņa, īpaši sociālo mediju vidē, lielākas uzticēšanās vakcinācijas procesam veidošana un augstāka iedzīvotāju iesaiste vakcinācijā, lai palīdzētu samazināt Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā. To plānots sasniegt, izmantojot sociālās vietnes “Facebook”, “Instagram” un “Draugiem”. Šai kampaņai NVD ir plānojis piešķirt 41 999 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Lai piedalītos konkursā, pretendentam trijos iepriekšējos gados ir jābūt pieredzei vismaz divu līdzīgu pakalpojumu sniegšanā, kur katrs pakalpojums sniegts vismaz 20 000 eiro apjomā bez PVN. Par līdzīgu pakalpojumu tiks uzskatīta “Facebook”, “Instagram” un “Draugiem” kontu izveide Latvijas mērķauditorijai un komunikācijai ar Latvijas iedzīvotājiem.

Otra kampaņa ir paredzēta Covid-19 sertifikātu popularizēšanai. Tai NVD ir gatavs atvēlēt 41 322,00 bez PVN. NVD vēlas, lai par šo naudu sabiedrība tiktu informēta par digitālo Covid-19 sertifikātu veidiem, izmantošanas nolūku un ieguvumiem, priekšrocībām, sertifikātu derīguma termiņiem utt. Kampaņa būtu jāīsteno 2021. gada septembrī un tās laikā vajadzētu organizēt preses konferences, veikt aktivitātes sociālajos tīklos u.c.

No gada sākuma līdz 6. jūlijam valsts jau ir piešķīrusi 0,8 miljonus eiro dažādām kampaņām. Piemēram, Valsts kancelejai bija piešķirti 0,3 miljoni eiro integrētās komunikācijas kampaņas īstenošanai, Veselības ministrijai – 0,4 miljoni eiro komunikācijas pasākumu nodrošināšanai saistībā ar vakcinēšanos, Ekonomikas ministrijai – 0,1 miljons eiro, liecina covid19.gov.lv vietnē apkopotā informācija.

Ja atceramies, kampaņa “2 miljoni iemeslu vakcinēties” izmaksāja 70 tūkstošus eiro, kampaņa “Es gribu vasaru!” – 80 tūkstošus eiro, kampaņa “Drošs paliek drošs” – 119 tūkstošus eiro utt.

Gandrīz visas no iepriekš realizētajām kampaņām tika kritizētas, gan par iespējamu plaģiātismu, gan par izdomas trūkumu, gan par naudas šķērdēšanu utt.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: neatkariga.nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Made
Made

Pavļutam nevajadzētu runāt tautas, tas ir valsts vārdā, bet savā un savas kompānijas vārdā, ka nolēmuši reklamām izšķērdēt 100 tūkstošus eiro tautas tas ir valsts naudu. Atņemot to slimu cilvēku ārstēšanai, medikamentiem, ko cilvēki nevar atļauties apmaksāt par Pavļuta un Co atmestajiem grašiem sabiedrības veselībai.

korupcija Saeimā gadiem
korupcija Saeimā gadiem

Latvijas tautai ir jāceļas revolūcijai.

Pēteris
Pēteris

Nekādas reklāmas neiedarbosies uz cilvēkiem, kas neuzticas šīm vakcīnām. Tā ir zemē nomesta nauda, kas tiks izdalīta pavļuta drauģeļiem. Visu vakcinēšanās akcentu ir jāpārliek uz ģimenes ārstu praksēm, viņiem par to piemaksājot. Man liekas, ka cilvēki daudz labāk justos, ja Pavļuts ar Kariņu sabiedriskajos medijos nerunātu par Covidu, man viņu purni izraisa riebumu. Runāt vajadzētu ārstiem- speciālistiem šajā jomā vai viņu komunikācijas departamentu vadītājiem.

korupcija Saeimā gadiem
korupcija Saeimā gadiem

Vienīgais, kas patiesi interesē Latvijas valdību ir : kā vēl necaurspīdīgos slepenos, konfidenciālos apstākļos, kriminālos un koruptīvos kara noziedznieku darījumos, bioterorisma, korupcijas un organizētās noziedzības tīklā un ķēdē vēl izlaupīt valsts un visas sabiedrības naudu, nu jau miljardos euro apmērā, kopā ar bioloğiskā kara izraisītājiem, slepeni kļūstot pēkšņi par miljonāriem un miljardieriem burtiski kā no zila gaisa, tikai no ” vakcīnu iepirkuma ” afērām, izmantojot naivo Latvijas tautu kā līdzekli naudas iegūšanai, kā vadāmu aitu baru.

MinistrPapļūtiņ
MinistrPapļūtiņ

Un kur palika ,piemēram , vakcinācijas avīzes naudiņa , jau tavā kabatā ?

Gada glezna
Gada glezna

Bet ko gan var gribēt no švaka pianista, kas izgājis liderības kursus (varēja jau labāk iziet astroloģijas kursus), tagad iedomājas, ka ir izgājis līderības kursus?

Rupeklis
Rupeklis

Es redzēju un redzu līdz apnikumam tos plecus un injicēšanu, bet nepadomā par to, ka ir daudz cilveku, kam ir fobija pret duršanu ar adatu. Tie pleci man jau ir noriebušies tāpat kā kādreiz aiz žoga 20 reiz dienā dzirdētais – laila, dilaila, …

eiriks
eiriks

Domāju ka PRAE nedabūs, Lapsa pārāk sakompromitējies.

āmurs
āmurs

Paldies par iespēju redzēt vietējā daktera Meņģeles apgaroto, intelekta neizķēmoto seju.

Leja
Leja

paristu pavļutiņš te vēlas uzpirkst vēlēšanu vajadzībām mediju kompanijas atkal un atkal aizvien bezcerīgāk un bezjēdzīgāk. Būtu labāk pameklējis galvu un novirzījis to naudu kādām papildus rezidentu vietām, lai vismaz pēc gadiem mēs iegūtu starp ārstiem mazāk vakcinēšanās agresīvus pretniekus Bet tad jau garām ies fotosesijas un smalkas runas katru dienu, un velēšanas jau arī nav aiz kalniem