Acīmredzot baidoties no “apmelošanas kampaņas”, Siliņa neatklāj ministru portfeļu sadalījumu

Evika Siliņa

Dažas dienas pirms piektdien, 15.septembrī, iecerētā balsojuma Saeimā par jauno valdību vēl aizvien nav oficiāli nosaukti ministru amata kandidāti.

Kā otrdien žurnālistiem skaidroja Ministru prezidenta amata kandidāte  Evika Siliņa (JV), pašlaik vēl turpinās konsultācijas partijās un pēc to noslēguma visus ministru kandidātus plānots paziņot. Tas notikšot “tuvākajā laikā”.

Politiķe neprecizēja, vai ministru kandidātus drīzāk varētu paziņot trešdien vai vēlāk.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis norādīja, ka topošā koalīcija savstarpēji ir apsprieduši dažādus ministru amatu kandidātu vārdus, un esot “diezgan liela sajūta”, kāda valdība varētu izskatīties, kā arī ir pārliecība, ka šie cilvēki ir profesionāļi. Valainis solīja, ka tuvākajā laikā tiks paziņoti ministru amatu kandidāti, bet vispirms sadarbības partneri vēlas diskutēt par darbiem.

ZZS vērtē pozitīvi šādu darba procesu, jo “tiklīdz nosauc ministrus, tiek aizmirsts galvenais dokuments par valdības darāmajiem darbiem”, sacīja Valainis.

Pēc Valaiņa teiktā, šobrīd valdībai un Saeimai kopumā ir milzīga problēma ar sabiedrības uzticēšanos, tāpēc politiķiem, kas ieņem amatus pamatā esot jābūt, kam ir vēlētāju uzticība. Valainis atklāja, ka ZZS ministru amatos būs politiķi, kas ir guvuši vislielāko atbalstu no vēlētājiem.

“Progresīvo” līdzpriekšsēdētājs Andris Šuvajevs pauda uzticību Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) vadītajam darba procesam.

Politiķa ieskatā svarīgi ir tas, ka valdības deklarācija būs eiropeiska, ziemeļnieciska, iekļaujoša attiecībā pret nozīmīgākajiem valsts izaicinājumiem.

Pēc Šuvajeva teiktā, “Progresīvie” ir apmierināti ar topošās valdības deklarāciju un pauda, ka ikviens “Progresīvo” ministra amata kandidāts būs spējīgs vadīt tam uzticēto ministriju.

Šodien topošās koalīcijas partneriem – “Jaunajai vienotībai”, Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un “Progresīvajiem” – notika valdības veidošanas oficiālās sarunas.

Šodien arī varētu tikt publiskots valdības deklarācijas projekts.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kak
Kak

Tā nemitīgā apdiršana tiešàm piegriezusies. Portāla saimnieks pietiekportàlā tiko atzina, ka tā ir ierasta lieta. Tad ko brīnīties?

Evika Aliņa
Evika Aliņa

Neuztraucās bauri. Nekādu trojas zirgu neievedīšu, tjip tur prigožinu no vāgnera. Visi būs normāli, čekas maisos nevienu nētradīdsiet

Aļeksandrovna
Aļeksandrovna

Nekas ,ka ZZS ir neuzticami , bet tie muļķīši to nesaprata !

Jefiņš
Jefiņš

Vairāk apmelot nav iespējams un ….

Ceplis
Ceplis

Murgs…..

Dārija
Dārija

izrādās, ka ne gluži visi gatavi dotoes uz čemodāniem – nesanāk tā draudzeņu kopā nobukotām 13 biletēm. Bet vēl jau var piestrādāt

Kariņš spēlē polītiku
Kariņš spēlē polītiku

Kamēr Vecā Vienotība muļļājas, kurš rūpējas par Latviju?