Valdība piešķir 300 000 eiro, lai bērniem mācītu lietot rudzu maizi; par naudu vēža ārstniecībai Siliņa aicina sabiedrību “pacīnīties” pašiem

 Apvienības “Jaunā Vienotība” valdes priekšsēdētāja, Ministru prezidente Evika Siliņa

Valdība otrdien nolēma piešķirt 300 000 eiro rudzu maizes izdalīšanai izglītības iestādēs, lai iepazīstinātu pirmsskolas audzēkņus un pirmās līdz devītās klases skolēnus ar rudzu maizi kā tradicionālu un reģionam raksturīgu produktu, kā arī ar tās nozīmi uzturā, informē Zemkopības ministrijā.

Ministrijas pārstāvji norāda, ka 300 000 eiro vērtajā programmā bērniem mācīs lietot rudzu maizi, kā arī noskaidros rudzu maizes popularitāti jauniešu vidū.

Rudzu maizes programmu izglītības iestādēs īstenos un rudzu maizi audzēkņiem un skolēniem bez maksas dalīs no šā gada 1.septembra līdz 31.decembrim. Programmas realizēšanas laikā izglītības iestādēs jāveic pasākumi, kuros jāinformē bērni un jaunieši par tradicionālo rudzu maizi kā svarīgu latviešu kultūras daļu.

Tāpat izglītības iestādēm programmā bērni jāizglīto par rudzu maizes vērtību, nozīmi uzturā un aspektiem, kas padarījuši rudzu maizi par Latvijai raksturīgu produktu.

Izglītības iestādēm jāveic arī jauniešu anketēšana, lai iegūtu datus par rudzu maizes popularitāti un zināšanu līmeni par tās vērtību. Plānots, ka projekts aptvers vismaz 50% no mērķauditorijas jeb aptuveni 140 000 bērnus un jauniešus.

Saistībā ar naudas trūkumu vēža ārstniecībai premjere piedāvā sabiedrībai “pacīnīties” pašiem

Atklājot nepilnības palīdzības nodrošināšanā vēža pacientiem, premjere Evika Siliņa (JV) mudina sabiedrību vērsties pie jomas atbildīgajiem un cīnīties par pacientu tiesībām.

Portālā “Ziedot.lv” tiek vākti ziedojumi Latvijas Radio analītisko raidījumu producentei, labdarības maratona “Dod Pieci” satura redaktorei Evijai Unāmai. Ārstu konsīlijs nozīmējis viņai turpmāku ārstēšanu ar medikamentu “Olaparib”, kas ir valsts apmaksāts olnīcu vēža pacientēm, bet krūts vēža gadījumos valsts to neapmaksā. Arī individuālo kompensāciju valsts viņai ir atteikusi. Ik mēnesi viņai nepieciešami 4722 eiro, gadu ilgam kursam – 56 672 eiro.

Lūgta komentēt šādu situāciju, premjere Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” uzsvēra, ka katrs šāds individuāls gadījums būtu jāvērtē. “Jo tas īsti normāli nav. Bet, protams, es neesmu ārsts un man ir grūti spriest par katrām niansēm,” viņa pauda.

Ja tā ir sistēmas kļūda, tā ir jārisina, viņa teica. Saprotot, ka šajā brīdī ne ģimenei, ne tuviniekiem nav vēlmes cīnīties ar sistēmu, viņa mudināja žurnālistus “dot Veselības ministrijai ziņu” un saprast, kādēļ ir šāda situācija.

“Jo tiešām esam īpaši domājuši, lai vēzi varētu ātrāk diagnosticēt un ārstēt,” viņa pauda. “Man grūti spriest par tik specifiskām detaļām, bet skaidrs ir viens – mēs esam darījuši, ko varam. Individuālie gadījumi vienmēr būs,” viņa uzsvēra, aicinot runāt ar Veselības ministriju.

Intervija ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu LTV raidījumā “Rīta panorāma” 14. augustā

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

15 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Jefiņš
Jefiņš
27 d. atpakaļ

Izskatās, ka viņa ir tiko paēdusi rudzu maizi.

Tāfele
Tāfele
27 d. atpakaļ
Reply to  Jefiņš

Un tūlīt ….

Haims
Haims
28 d. atpakaļ

Kurš muļķis virzija influenceri par premjeri ?

mikrocefālijas atbalstītājs
mikrocefālijas atbalstītājs
30 d. atpakaļ

Impotentā komunikācija ar sabiedrību, jebkuru arī sajēdzīgu projektu, spēj novest līdz marazmātiska perdeļa murgu līmenim. Tas apdraud arī vajadzīgu projektu realizāciju.

Raičela
Raičela
30 d. atpakaļ

Normālās valstīs valdība , prezidents rūpējās par savas tautas labklājību , bet te par haholiem , konkrēti cik euro ir iegruzts ukraiņiem , bet pašiem jāziedo priekš zālēm ?

ccVV1
ccVV1
29 d. atpakaļ
Reply to  Raičela

neskaud ukraiņus, priecājies, ka varam palīdzēt un to daram, karš ir briesmīga lieta, ja tev vēl nav pielecis

ccVV
ccVV
29 d. atpakaļ
Reply to  Raičela

laikam no orkām esi, ka šitā muti brūķē???gribētos tavu māju uzspert gaisā, tad redzēs, ko dziedāsi….

Pelēns
Pelēns
1 mēn. atpakaļ

Neuzrakstīšu neko gudru:, bet, ko no šīs Dollijas citu varēja, var un varēs gaidīt?

Vaļera
Vaļera
1 mēn. atpakaļ
Reply to  Pelēns

Vot tevi palaosti pie varas, vo būtu kārtība.

krokodils
krokodils
1 mēn. atpakaļ

Integrēs suni ar kaķi par desmitiem miljonu un vēl darīja kaut ko vēl bezjēdzīgāku par desmitiem, pat simtiem miljonu un tad vēl muld, ka mācību līdzekļiem nav naudas.

Uldis
Uldis
1 mēn. atpakaļ

Salātu recepti jau noskaidrojām kovida laikā, tagad zinātne nonākusi līdz maizes ēšanai.

turlais
turlais
1 mēn. atpakaļ

Tieši tik , cik “karalis” Eduards sakrājis 15 gados valsts amatos…

Andrēēc
Andrēēc
1 mēn. atpakaļ

Nu bet kas tad šo valdību ievēlēja? Pūķins?
Paši ievēlēja un tad brīnās. Jau 30 gadus.

Pelēns
Pelēns
1 mēn. atpakaļ
Reply to  Andrēēc

Bet šis tak tāds pats pļukina “projekts” kā “kara murža opozīcija”…

Ieraugs
Ieraugs
1 mēn. atpakaļ

Tas jau tās seksuālaš orientācijas mācības ietvaros, citādi domātu kā skolā mācīt pamata priekšmetus labāk, lai nebūtu katastrofāla čakšes kvalitāte centralizēto eksāmenu rezultātos