Valainis: OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadība mēnesi “dzenā muļķi”

Viktors Valainis

Elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas jautājumiem izveidotās parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadība gandrīz mēneša laikā pēc būtības neko nav paveikusi, kaut gan ir nepieciešama aktīva rīcība, lai rastu risinājumu elektroenerģijas cenas samazināšanai, secinājis komisijas opozīcijas deputāts Viktors Valainis (ZZS).

Viņš norādīja, ka komisijas vadību uzņēmušies partiju “KPV LV” un “Attīstībai/Par!” pārstāvji, taču gandrīz mēneša laikā ir notikusi vien iekšējā sarakste un viena neformāla sanāksme. Līdz ar to parlamentārietim būtu ļoti interesanti redzēt, ko vēl šajā laikā ir izdarījusi komisijas vadība, pauda politiķis. Pretējā gadījumā rodas jautājums, par ko vadības pārstāvji gandrīz mēnesi ir saņēmuši atalgojumu, norādīja deputāts.

Komentējot izskanējušo iespēju, ka parlamentārajā izmeklēšanā varētu tikt nosaukti atbildīgo uzvārdi, Valainis norādīja, ka iepriekšējais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) jau atbildē iepriekšējai 12.Saeimai esot nosaucis atbildīgo uzvārdus.

Politiķis akcentēja, ka tāpēc daudz svarīgāk ir noskaidrot, kuri cilvēki ir kavējuši risināt problēmas, tajā skaitā kavējoties ar nosacījumiem neatbilstošu elektrostaciju slēgšanu. Tāpat ļoti svarīgi ir piedāvāt risinājumu, kā samazināt elektroenerģijas cenu, uzsvēra Valainis.

Viņš norādīja, ka ar pašreizējo komisijas vadības darba ātrumu neizskatās, ka tiks sasniegts rezultāts, ja saskaņā ar publiski izskanējušo informāciju, līdz šīs nedēļas vidum atbildīgajiem nebija izsūtīti jautājumi, kas jau bija sagatavoti pirms komisijas izveidošanas.

Valainis pauda cerību, ka šī parlamentārā izmeklēšana nekļūs par tādu pašu, kādu esot vadījis 12.Saeimas deputāts Veiko Spolītis, kura vadītās parlamentārās izmeklēšanas komisija darbu noslēdza bez gala ziņojuma oficiālas apstiprināšanas.


Kā jau rakstījām, par komisijas priekšsēdētāju iepriekš ievēlēta parlamentāriete Ieva Krapāne (KPV LV). Publiski pieejamā informācija rāda – pirms ievēlēta 13.Saeimā, Krapāne bija pašvaldības policijas lietvede Ikšķilē. Viņas izglītība – pirmsskolas izglītības un sākumskolas skolotāja specialitāte.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
TEC 2 -2
TEC 2 -2

Nu tas būtu tāpat kā pateikt, ka EM un MK kaimiņvalsts gāzes saimniecībai labu darījušie vairs nevarēs strādāt Latvijas gāzē.

Una
Una

Valdošā kliķe izgāza šīs komisijas darbību !

Ēriks
Ēriks

Tik tiešām dzen muļķi un saņem naudu.

Lamata
Lamata

Neatceros, ka kaut viena parlamentārās izmeklēšanas komisija visu 30 gadu laikā būtu devusi rezultātu. Sudraba atteicās pat no darba samaksas oligarhu lietā, kuras vadītā komisija bija spiesta atzīt, ka LR likumi nepieļauj pat ierosināt kriminālprocesus pret sarunās iesaistītajiem.