“Vairs nevaru pieņemt „Jaunās Vienotības” vadības politisko liekuļošanu un divkosību” – politisko spēku pamet tās biedrs

Vienotība

HARIJS TOMAŠEVSKIS

Facebook sākās plašas diskusijas par jauno ministru prezidenta amata kandidāti. Kas pats par sevi ir tikai apsveicami demokrātiskā sabiedrībā. Tas, kas mani atkal un atkal sarūgtina, ir komentētāju kārtējā vienkāršotā un pat aprobežotā vērtēšana – sieviete, jaunā seja/paaudze, “nav zagusi”, u.t.t.

Taču, tad paklausoties pašas Jaunās Vienotības argumentus, jākonstatē, ka pati partiju apvienība tieši tā ir prezentējusi savu biedreni. Līdz ar to es kā Vienotības biedrs jau desmito gadu saredzu savulaik partijas valdē Ašeradena ieteikumu uz vēlēšanām izveidot vīriešu un sieviešu kvotas, jo, redz, Skandināvijā jau kaut kur esot.

Kā toreiz, tā tagad es iebilstu pret šāda veida domāšanu pašā pamatā. Es iestājos par personību politikā. Es iestājos pat pret komandām valsts politikā un administrācijā. Kā mēs jauki visu jau redzējām, tad gan Lembergam, gan Šķēlem, gan Šleseram bija un ir komandas.

Kāpēc tad pati Jaunā Vienotība tik sekli prezentē savu kandidāti? Varbūt tāpēc, ka bez “sieviete”, “jaunie politikā” nav nekā cita ar ko prezentēt?

Es noteikti varu pieņemt šādu partijas izvēli, ja tajā ir stipras, līdz šim nerealizējušās politiķes raksturs, apņemšanās un ambīcijas. Taču Evika Siliņa nav pilnīgi nezināma un iepriekš valdībā nestrādājusi politiķe. Tad negribot ir jāsāk vērtēt, vai bez partijas saukļiem “sieviete”, “jauna” ir vēl kādi nopelni un politiskā rakstura apliecinājumi.

Man par lielu nožēlu es spēju atrast tikai politisko izrādīšanos, Latvijas pamatnācijas jauniešu darba diskriminācijas ignorēšanu savas valsts darba tirgū un vēlmi demogrāfijas uzlabošanu veikt ar svešzemnieku nekontrolētu ievešanu. Diemžēl pēdējais ar Zatlera partijas uz  Vienotību pārnākušo biedru rokām līdz šim jau neslēpti un slēpti ir realizējies gadiem un pat kara apstākļos netiek pārtraukts.

Es ļoti labi saprotu vajadzību Valsts prezidenta amatā nepieļaut iecelt Pīlēnu. Saprotu un atbalstu tāpēc arī “pretdabiskas partnerattiecības” ar Progresīvajiem. Kāpēc pretdabiskas? Tāpēc, ka Vienotība visu laiku ir deklarējusi sevi par centriski konservatīvu spēku. Es pat jau rakstīju, ka atbalstu Vienotības mērķi parakstīt Stambulas konvenciju ar atsauci un Latvijas Satversmi. Tieši šī mērķa sasniegšanai būtu pieļaujama īslaicīga brāļošanās ar Progresīvajiem.

Taču tajā brīdī, kad manis paša partija Vienotība ar Ministru prezidenta amata kandidātes teikto pauž pilnīgi kreisu un prokrievisku politiku, es to nevaru pieņemt un atbalstīt.

Man nav pieņemami meli. Vai nu lai Jaunā Vienotība oficiāli pasaka, ka ir liberāla, vai lai nosoda prokrieviski liberālu politiku. Bet, ja Jaunā Vienotība  vēl joprojām ir konservatīvi centriska, tad kāpēc ir liberāla ministru prezidenta amata kandidāte? Kā lai es uzticos turpmāk?

Es palieku konservatīvs Latvijas politikā. Es saglabāju centrisku attieksmi valsts kopējā modernizācijā. Es palieku lojāls pret liberāliem cilvēkiem privātajā dzīvē un kuri nepauž Latvijai graujošus uzskatus. Taču es nevaru pieņemt politisku liekuļošanu un divkosību.

Sakarā ar to es neredzu par iespējamu turpināt savu atrašanos partijā Vienotība pat, ja tas izbeidz manu politisko karjeru vispār.

P.S. Uz iesniegumu būs nedaudz jāuzgaida, jo esmu slims ar covid.

FB sākās plašas diskusijas par jauno PM amata kandidāti. Kas pats par sevi ir tikai apsveicami demokratiskā…

Posted by Harijs Tomasevskis on Piektdiena, 2023. gada 18. augusts

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Planktons
Planktons

Neizklausās stulbi.

ērce
ērce

Kāpēc sev jāpiesprauž birka — “liberāls’, “centrisks”, “labējais”, “kreisais’, utt.? Es esmu par latvisku, godīgu Latviju, bet pie nevienas kategorijas sevi nepieskaitu.