Ušakovs vēršas prokuratūrā pret Staķi par nepatiesu liecību sniegšanu un dokumentu viltošanu un prokuroru Zelču par pierādījumu viltošanu un EP deputātu maldināšanu

Mārtiņš Staķis

Eiropas parlamenta deputāts Nils Ušakovs ir vērsies Ģenerālprokuratūrā pret esošo Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi un pret prokuroru Monvidu Zelču par iespējamu nepatiesu liecību sniegšanu, grāmatvedības dokumentu viltošanu, dienesta stāvokļa prettiesisku izmantošanu, dienestā esošu atkarīgo personu nelikumīgu ietekmēšanu, pierādījumu viltošanu un apzināti nelikumīga lēmuma taisīšanu, un Eiropas parlamenta deputātu apzinātu maldināšanu.

Ušakovs pieprasa sākt izmeklēšanu un saukt M. Staķi un M. Zelču pie kriminālatbildības. Šis iesniegums ir saistīts ar kriminālprocesu par braukšanas maksas atvieglojumiem, kas ierosināts pret vairākām personām, tai skaitā pret Nilu Ušakovu.

“Kā uzzināju no prokuratūras paziņojuma, es ar savām darbībām esot nodarījis zaudējumus lielā apmērā – ne mazāk kā 10 176 756 eiro. Tas ir pilnīgs absurds. RD deputāti kolektīvi nobalsoja par saistošiem noteikumiem. Tā rezultātā Rīgā pensionāri un skolēni varēja pārvietoties bez maksas visos Rīgas sabiedriskā transporta maršrutos. Es lepojos ar šo lēmumu, jo tas bija ne tikai absolūti tiesisks un likumīgs lēmums. Šīs lēmums, un tas ir svarīgākais, daudziem senioriem un bērniem dzīvi galvaspilsētā veidoja komfortablāku,” norāda Nils Ušakovs.

“Šis bija tipveida lēmums, jo identiski lēmumi par kompensācijām un atlaidēm sabiedriskajā transportā citās Latvijas pašvaldībās tiek pieņemti regulāri. Pašvaldība kompensē noteiktas iedzīvotāju kategorijas pārvadājumus neatkarīgi no tā, kurš tieši pārvadātājs šos pārvadājumus veic.

Ja “Rīgas satiksme” daļu pasažieru pārvadājumus uztic kādam apakšuzņēmējam vai veic to pati, tas nekādi nevar ietekmēt “Rīgas satiksmes” peļņu, jo no pašvaldības piešķirtajām pārvadājuma kompensācijām tai peļņa neveidojas un nedrīkst veidoties.

Jebkādi mēģinājumi budžeta tēriņus, kas bija domāti pensionāru un bērnu pārvadāšanai, nosaukt par krimināliem zaudējumiem, var nozīmēt tikai vienu – M. Staķis, iespējams, izmantojot Rīgas domes priekšsēdētāja dienesta stāvokli, uzdevis Rīgas pašvaldības izpilddirektoram izmantot SIA “Rīgas satiksme” kapitāldaļu turētāja tiesības, lai piespiestu SIA “Rīgas satiksme” valdi veikt apzināti nepatiesus aprēķinus un viltot grāmatvedības dokumentus ar mērķi šķietami pamatot SIA “Rīgas satiksme” zaudējumus.

Viņiem zināms, ka kompensācijas izmantošana pārvadājuma nodrošināšanai nevar veidot zaudējumus, tāpat kā tas, ka pārvadātājs nedrīkst iedzīvoties uz pašvaldības maksāto kompensāciju rēķina. Tādēļ saskatāmas nepatiesu liecību sniegšanas pazīmes, grāmatvedības dokumentu viltošanas pazīmes, dienesta stāvokļa prettiesiska izmantošana, kā arī dienestā esošo atkarīgo personu nelikumīga ietekmēšana. Ievērojot iepriekš teikto, es lūdzu veikt pirmstiesas izmeklēšanu un saukt M. Staķi pie atbildības”, pauž Nils Ušakovs.

EP ir nodrošinājis Nilam Ušakovam tiesības iepazīties ar prokurora M. Zelča lēmumu, kas nosūtīts Eiropas Parlamentam, lai pieprasītu deputāta imunitātes noņemšanu.

“Diemžēl es redzu, ka prokurors M.Zelčs šajā lēmumā melo, sniedz apzināti nepatiesus apgalvojumus un apzināti ir ietvēris nepatiesas ziņas kriminālprocesuālos dokumentos. Apstākļi nepārprotami apstiprina un pierāda, ka procesuālie dokumenti ir apzināti sagrozīti un papildināti ar izdomātu un pašpieņemtu saturu.”

“Pirmkārt, mēģinājums izvirzīt apsūdzības pret mani notiek, pateicoties nepatiesām liecībām un viltotiem dokumentiem, iespējams, no M. Staķa puses. Otrkārt, lai pieprasītu deputāta imunitātes noņemšanu melo, iespējams, jau pats prokurors M. Zelčs, kurš šajā ziņā ir pārņēmis stafeti no Staķa,” – uzsvēra Nils Ušakovs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lētas slavas gribis
Lētas slavas gribis

Valstsgribis arī bija Tamperē. Tā pēkšņi tur nokļuva. A pa viņu būs raksts? Kas viņu tur nofīrēja?
Un pa kādiem līdzekļiem Sprūda bijušais apsargs Helmanis brauc uz Ukrainu? Protams, ukrainai vajag palīdzēt, bet uz citu pīšļiem pa valsts naudu taisīt savu pīāru ir apkainojoši…

Gada glezna
Gada glezna

Nav izslēgts, ka zēniņi ne tajā sadaļā piesienas Ušakovam, jo piesienoties citos pasākumos nāktos barokļus nolikt pa sitienam. Un kā ar Staķa stabiņiem?!

Uldis
Uldis

Ar stabiņiem ir tā – jāgaida nākamais mērs, kurš jau tiesāsies ar Staķi.

sarkano lukturu iela
sarkano lukturu iela

Lēts izmisuma gājiens no Ušakova un viņa ļoti dārgā advokāta