Ušakovs: Pūce ļaunprātīgi izmanto savu dienesta stāvokli

Rosinot Rīgas domes atlaišanu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) jau otro reizi ir rupji pārkāpis likumu un “jebkādu sapratni par demokrātiju”, pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, bijušais ilggadējais galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs (S).

“Otro reizi pēc kārtas ar prettiesisku lēmumu Pūce ir spēris soli tuvāk tam, lai atbildētu likuma priekšā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Viņš kā politiķis acīmredzami ir izmantojis sev nepieejamus resursus, lai izrēķinātos ar citiem politiskajiem spēkiem,” uzsvēra politiķis.

Ušakovs sacīja, ka, viņaprāt, tas ir klajš Latvijas likumu pārkāpums. “Atliek vien Saeimai vēl nobalsot par to, ka, ja ārkārtas vēlēšanās uzvarēs partija “Saskaņa”, tad pašvaldība varēs strādāt 15 mēnešus, ja uzvarēs jebkura cita partija – tad piecus ar pus gadus,” ironizēja eiroparlamentārietis.

Briselē patlaban streiko uzņēmumi, kas nodarbojas ar atkritumu izvešanu, un kādu laiku no apkaimes atkritumus neizved, pastāstīja Ušakovs, norādot, ka neviens nerunā par to, ka tāda mēroga problēmas jārisina ar vietējās pašvaldības atlaišanu. “Bet Rīgā, kur tiek izvests pilnīgi viss un nākotnē, iespējams, ir nianses ar juridisku risinājumu, kā to nodrošināt tālāk, ministrs uzdrošinās politisku iemeslu dēļ rosināt pašvaldības atlaišanu,” secināja politiķis un piebilda, ka “ar šādiem tempiem Ungārija un Polija mums šķitīs kā demokrātijas paraugvalstis”.

Tāpat Ušakovs norādīja, ka nav pieņemama likuma mainīšana politiskas partijas īstermiņa interesēm. Viņš minēja Ungārijas piemēru, kad valdība noteiktā amatā iecēla vienas partijas pārstāvi, bet, kad izrādījās, ka viņa izglītība neatbilst, nekavējoties mainīja likumu. “Tas ir tieši tas, ko mēs pašreiz redzam. Ņemot vērā Pūces pamatojumu, šis ir klaji nedemokrātiski un noteikti izraisīs daudz un nepatīkamus jautājumus, runājot par attieksmi pret valsti un pieņemtajiem lēmumiem,” sacīja politiķis.

Politiķis pauda viedokli, ka Pūces pārstāvētajam politiskajam spēkam šī ir vienreizēja iespēja novērst uzmanību no steidzamākām un aktuālākām problēmām, sākot ar mediķu algām, budžetu, un beidzot ar administratīvi teritoriālo reformu. “Neviens no šiem tematiem politiskajai partijai nav ērts, lai par to runātu,” sacīja Ušakovs.

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka ir radīts mākslīgs un prettiesisks iemesls, sakot ka “neviens no mums nebaidās no ārkārtas vēlēšanām”. Nezinu, kāpēc partija “Attīstībai/Par!” ir tik pārliecināta, ka būvniecība un likumdošana var viņiem palīdzēt nostiprināt savas pozīcijas,” pauda politiķis.

Aicināts atbildēt uz jautājumu, vai, viņaprāt, Saeima varētu nobalsot par Rīgas domes atlaišanu, Ušakovs sacīja: ” Saeimai jebkurš lēmums, kas “pakrīt zem” definīcijas “tiesiskums bez robežām”, tiks atbalstīts. To mēs ļoti labi redzam, bet “tiesiskums bez robežām” nav saistīts nedz ar demokrātiju, nedz tiesiskumu. Bet nobalsot viņi var, absolūti boļševiki, šaubu nav,” sacīja politiķis.

Kā ziņots, VARAM nolēmusi rosināt Rīgas domes atlaišanu, jo ministrijas ieskatā vietvara jau otro reizi nav spējusi izpildīt vienu no pašvaldības autonomajām funkcijām – nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rita
Rita

Nez vai paglābsies, Ausaini. Kamera taču kabinetā bija. Mūc nu moš uz Maskavu?

Biruta
Biruta

Es domāju ka sāk īstenoties EIŽENA FINKA PRAVIETOJUMS. TAS IR SĀKUMS

Jeļēna
Jeļēna

Ušakov, ļaunprātība ir tavi centieni atgriezt Latviju Krievu impērijā.

klade
klade

Nē tacu. tikai pamazām apgūst bordānistu paņēmienus. Līdz šuplinskai zēnam vēl kā līdz Vladivostokai rāpus Bet mačās, ir zināms progress uniemaņas nāk klāt Varēja jau pie bordāna kādas privātstundas paprasīt, juristi taču abi, lai nav viss no atmiņu klades jāskatās