Ušakovs pieprasa izglītības ministra Šadurska demisiju

Usākovs pieprasa Šadurska demisiju
Foto: Facebook.com

Pēc izglītības ministra Kārļa Šadurska izstrādās pedagogu atalgojuma reformas, kad alga skolotājiem samazinājās pat par 30%, Rīgas mērs Nils Ušakovs aicina sociālā tīkla “Facebook” lietotājus atbalstīt Šadurska demisiju.

 “Spied SHARE, ja uzskati, ka tādam ministram kā Kārlis Šadurskis jādemisionē!

Ceturtdaļai Rīgas skolotāju ir samazinātas algas. Katram desmitajam skolotājam Rīgā alga kritusies par vairāk nekā 100 eiro. Visvairāk no algu samazinājuma cietušas Rīgas izcilākās skolas. Piemēram, 1.ģimnāzijā algas samazinājās 50% skolotāju,” savā sociālā tīkla profilā rakstīja Nils Ušakovs.

Arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks izteica neapmierinātību ar īstenoto reformu: “Mēs katrā Rīgas skolā analizējām pirmā mēneša rezultātus pēc reformas ieviešanas. Ar pilnu atbildību varu teikt, ka Rīgā Šadurska reforma ir izgāzusies. Mūsu valstij kopumā, tostarp arī Rīgai, tas ir ļoti smagi. Mēs šos 2.5 miljonus eiro, ar kuriem tagad kompensējam skolotājiem zaudējumus, varētu novirzīt citām vajadzībām,” teica Ameriks.
Rīgas vicemērs cer, ka tiesa tomēr atcels skandalozo reformu. “Es ceru, ka tiesa atcels izglītības reformu. Tas būtu pareizākais lēmums. Redzēsim, kāds būs tiesas lēmums, bet fakts ir viens, izglītības ministram ir laiks doties mājās,” uzskata Ameriks.
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rīgas iedzīvotājs
Rīgas iedzīvotājs

Pieprasu Ušakova demisiju. Kapu tramvaja līnija, skolotāju algas…bet kas notiek ar dzīvojamo fondu – pilnīga vienaldzība. Uzrīkots birokrātisks aparāts, kas pieņem sūdzības un punkts. Nekāda tālākā kustība neseko.

skolotāja
skolotāja

Es atbalstu Tiesībsarga vakar (19.okt) Latvijas Radio teikto: “Izglītības ministrijā kaut kas ir jāmaina, es domāju, ka ir jāsāk ar diezgan nopietnu kadru tīrīšanu, lai strādā tie, kas saprot kaut ko no izglītības politikām.”
Kāpēc mums bija jāhronometrē gatavošanās mācību stundām, sapulču un sanāksmju ilgums, darbs metodiskajās komisijās, darbs ar talantīgiem skolēniem (gatavošanās olimpiādēm) u.tml. Tagad tas izmests IZM ierēdņu papīrgrozos. Stulbuma kalngals!