Ušakovs paziņo, ka atkāpjas no Rīgas mēra amata

Ušakovs

Atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs (“Saskaņa”) atkāpies no galvaspilsētas domes priekšsēdētāja amata, liecina viņa paziņojums sociālajā tīklā “Facebook”.

Latvijas Televīzijai vēsta, ka jauna mēra vēlēšanas varētu notikt jau ceturtdien, 30. maijā.

Pēdējais selfijs Rīgas mēra krēslā. Eiroparlamenta vēlēšanas beigušās un šodien es atkāpjos no amata, kurā esmu…

Gepostet von Nils Ušakovs – Нил Ушаков am Mittwoch, 29. Mai 2019

Ušakovs raksta, ka atkāpjas no amata, kurā strādājis, pateicoties rīdzinieku un komandas atbalstam 10 gadus. “Mūsu komandā tuvākajā laikā ievēlēs jaunu mēru un turpinās darbus, kurus mēs esam iesākuši vēl 2009.gadā,” pauž Ušakovs. Politiķis arī norāda, ka tiesā turpinās centienus pierādīt, ka viņa atstādināšana no amata bija prettiesiska.

Jaunā mērā ievēlēšana varētu notikt jau 30.maijā

Neoficiālā informācija liecina, ka jaunā mērā ievēlēšana varētu notikt jau rīt, 30.maijā.

Patlaban Turlais ir Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītājs.

Domē būs jālemj arī par abu vicemēru amatiem, kuri, visticamāk, tiks atvēlēti “Saskaņas” biedriem.

GKR iepriekš paziņoja, ka, iegūstot mēra vietu, no vicemēra amatiem atteiksies.

Turlais ir dzimis 1950.gadā. Karjeru vēl padomju gados sācis kā militārpersona, tostarp dienējis Afganistānā, no 1992. līdz 1994.gadam bijis Latvijas Aizsardzības spēku komandieris. Vēlāk bijis tā laika Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa padomnieks aizsardzības un stratēģiskās plānošanas jautājumos.

Vēlāk Turlais iesaistījās politikā un no partijas “Saimnieks” saraksta tika ievēlēts par 6.Saeimas deputātu, bijis arī iekšlietu ministrs Andra Šķēles valdībā, no amata gan demisionējis pēc Talsos ugunsdzēsēju svētkos notikušās traģēdijas, kurā gāja bojā astoņi bērni.

1999.gadā viņš mainīja partejisko piederību un kļuva par savienības “Latvijas ceļš” (LC) biedru, kuru gan ātri pameta un 2002.gadā iestājās “Tautas saskaņas partijā”. Viņš tika ievēlēts 8.Saeimā.

2004.gadā viņš vēlreiz mainīja partejisko piederību un iestājies Latvijas Pirmajā partijā (LPP). 2009.gadā viņš tika ievēlēts Rīgas domē no Aināra Šlesera vadītās partijas LPP/LC. Kopš tā laika viņš strādā domē, gan nomainot partejisko piederību uz GKR.

Turlā deklarācija par pērno gadu liecina, ka viņam pieder nekustamais īpašums Carnikavas novadā, pērn ražota un par aptuveni 28 000 eiro iegādāta automašīna “Toyota CHR” un daļas uzņēmumā “Consulting D&D”. Turlaispašvaldībā algā saņēmis 34 175 eiro, militārajā pensijā no Krievijas – 8490 eiro, bet bezskaidrā naudā “Meridian Trade Bank” uzkrājis aptuveni 30 000 eiro.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar