Ušakovs, Jaunzeme, Reirs un citi saņem KNAB aizrādījumu par aviokompāniju lojalitātes programmu punktu izmantošanu privātām vajadzībām

KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izteicis aizrādījumus vairākiem sabiedrībā zināmiem politiķiem un ierēdņiem par to, ka viņi saviem privātajiem lidojumiem iegādājušies aviobiļetes, izmantojot viņiem kā valsts amatpersonām piešķirtajās VIP kartēs uzkrātos lojalitātes punktus.

Laikraksta “Diena” šogad jūlijā rakstīja, ka KNAB ir konstatējis vairākas valsts amatpersonas, kuras par valsts apmaksātajiem dienesta komandējumiem saņēmušas aviokompānijas lojalitātes programmas punktus un pēc tam tos izmantojušas privātu lidojumu apmaksāšanai. Toreiz laikrakstā amatpersonu vārdi netika minēti.

Šonedēļ KNAB mājaslapā publicētā informācija liecina, ka vairākas amatpersonas biļešu iegādei saviem privātajiem lidojumiem izmantojušas tām piešķirto VIP karšu uzkrātos “Pins” punktus, tajā skaitā punktus, kas uzkrāti, dodoties darba komandējumos.

KNAB visos gadījumos nolēmis izbeigt lietvedības, šos administratīvos pārkāpumus novērtējot kā maznozīmīgus, bet izsakot mutvārdu aizrādījumus. Pārkāpumi pieļauti 2017. un 2018.gadā, bet KNAB lēmumu pieņēmis šogad jūlijā.

Aizrādījums izteikts toreizējam Ārlietu ministrijas valsts sekretāram Andrejam Pildegovičam, kurš patlaban ir Latvijas vēstnieks ANO.

Tāpat aizrādījumu saņēmis Jānis Reirs (JV), kurš patlaban ir finanšu ministrs, bet pārkāpuma fiksēšanas brīdī bija labklājības ministrs.

Aizrādījumu saņēmis arī bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), kurš pērn ievēlēts Eiropas Parlamentā.

Tāpat aizrādījums izteikts toreizējam Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāram Rinaldam Muciņam. Muciņš kopš šī gada sākuma apstiprināts VSIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” valdes priekšsēdētāja amatā.

Aizrādījumu izpelnījusies arī toreizējā Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja Ieva Jaunzeme, kuru pagājušā gada sākumā apstiprināja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar