Ušakovs būtu gatavs ieņemt valdības vadītāja amatu

Nils Ušakovs

Rīgas mērs Nils Ušakovs pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» atzina, ka būtu gatavs ieņemt valdības vadītāja amatu.

Pašreizējā valdība pieņem stulbus, nevis nepopulārus lēmumus, sacīja partijas «Saskaņa» līderis, atbildot uz jautājumu,  cik ilgi «Saskaņai» vēl būs izdevīgi strādāt Saeimas opozīcijā, tādējādi izvairoties no nepopulāru lēmumu pieņemšanas.

Ušakovs norādīja, ka tas, cik veiksmīgi tiks izveidota valdība, lielā mērā būs atkarīgs no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rīcības. Tāpat Rīgas mērs pauda, ka koalīcija būtu jāveido trim lielākajām Saeimas frakcijām – «Saskaņai», «Vienotībai» un ZZS.

Runājot par reālo situāciju valdības veidošanas procesā, politiķis norādīja, ka galvenā loma tās veidošanā ir ZZS, nevis «Vienotībai». «Mēs neesam ZZS fani, bet tur ir cienījami cilvēki,» sacīja Ušakovs. Kā piemērus viņš minēja Saeimas deputātu Māri Kučinski un zemkopības ministru Jāni Dūklavu.

Kā vēsta aģentūra BNS, Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, noslēdzot pirmās sarunas ar partijām par jaunās valdības veidošanu, sacīja, ka šobrīd starp Saeimā esošajiem politiskajiem spēkiem nav atbalsta kādam noteiktam koalīcijas modelim vai premjera amata kandidātam. Valsts prezidents aicināja Saeimā pārstāvētajās partijas ne vēlāk kā līdz šā gada beigām «nākt ar savu redzējumu valstij būtisku jautājumu risināšanā, piedāvāt Ministru prezidenta kandidātus un iespējamos koalīcijas modeļus».

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

Avots: BNS

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
letins
letins

WTF???!!!

Modris
Modris

Ja par partiju varētu teikt tāpat kā par personu, tad būtu jāsaka, ka tā ir ar kriminālu pagātni. No tādas nedrīkst būt premjers jau pēc definīcijas. Lai kā vilku baro, tas vienmēr atpakaļ uz mežu skatīsies.

...
...

būtu gatavs,…būtu gatavs arī ieņemt prezidenta vietu un pēc tam pievienot LV krievijai.Būtu gatavs….puaro ir simpātijas pret SC?

janka
janka

normāls vecis

Republika
Republika

Piekrītu. Pateica kā domāja, Respect un Uvažuha. :)