Ušakovam noteikts aizdomās turamā statuss lietā par viņa kabinetā atrastu videokameru un mikrofonu

Valsts valodas centrs Ušakovs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzrādījis bijušajam Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam aizdomās turamā statusu.

Tas gan nav saistīts ne ar vienu no skaļajiem korupcijas skandāliem, bet gan ar slēpto kameru, kas atrasta Rīgas mēra kabinetā kratīšanas laikā.

Latvijā, kā zināms, slēptu videoierīču izmantošana ir aizliegta. 

Tāpat birojā norādīja, ka Ušakova darba kabinetā Rīgas domē atrastais priekšmets atzīts par stratēģiskās nozīmes ierīci.

Atbilstoši Stratēģiskas nozīmes preču aprites likumam, fiziskajām personām stratēģiskās nozīmes preču iegādāšanās, glabāšana un lietošana ir aizliegta. Par stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumu pārkāpšanu Krimināllikuma 237.1 pantā ir paredzēta kriminālatbildība.

KNAB atturējies sniegt plašāku informāciju par izņemto ierīci, taču pats Ušakovs sociālajā medijā «Facebook» norādījis, ka izņemtā ierīce bijusi «paštaisīta ierakstoša ierīce», kas atradusies plauktā. «Kā es sapratu no apraksta, runa ir par līmētu albumu, kurā bija iebūvēti kamera un mikrofons,» skaidrojis Ušakovs. Viņš arī norādījis, ka ierīces atrašanās kabinetā viņam radījusi izbrīnu.

Tāpat arī tiek ziņots, ka Bijušajam Rīgas mēram un jaunievēlētajam Eiropas Parlamenta deputātam Nilam Ušakovam (S) ir piemērots aizdomās turētā statuss SIA «Rīgas satiksme» iepirkumu krimināllietā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar