Ukrainietēm Latvijā būs tiesības uz valsts apmaksātu abortu; Stepaņenko un Sprūde balso “PRET”

Jūlija Stepaņenko

Ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušo informāciju par seksuālās vardarbības gadījumiem Krievijas veiktā kara plosītajā Ukrainā, Saeima šodien ukraiņu bēgļiem Latvijā piešķīra tiesības saņemt valsts apmaksātu grūtniecības pārtraukšanu un ar to saistītos veselības aprūpes pakalpojumus.

Sākotnējo piedāvājumu grozījumiem Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā virzīja Veselības ministrija (VM), reizē Saeima ceturtdien pieņēma līdzīgus grozījumus šajā likumā, ko sagatavoja Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Balsojumā piedalījās 70 deputāti, 68 nobalsoja “PAR”, bet divas pie frakcijām nepiederošās deputātes Karina Sprūde un Ļubova Švecova – “PRET”.

Likuma anotācijā noteikts, ka patlaban Latvijā ne visas stacionārās ārstniecības iestādēs tiek sniegti grūtniecības pārtraukšanas pakalpojumi, līdz to pakalpojuma savlaicīga saņemšana var būt apgrūtināta.

Attiecīgi, lai vienkāršotu un paātrinātu pieejamību grūtniecības pārtraukšanas pakalpojuma saņemšanai kara laikā seksuālā vardarbībā cietušajām Ukrainas civiliedzīvotājām, noteikts, ka grūtniecību varēs pārtraukt ne tikai ārstniecības iestādes stacionārā nodaļā, bet arī dienas stacionārā.

Uz Ukrainas civiliedzīvotājiem netiks attiecināta norma, kas paredz, ka grūtniecības pārtraukšanu drīkst veikt ne agrāk kā 72 stundas pēc grūtniecības pārtraukšanas norīkojuma izsniegšanas.

Grūtniecības pārtraukšanai nebūs nepieciešama tiesībaizsardzības iestādes izsniegta izziņa un ārstu konsilija apstiprinājums.

Anotācijā norādīts, ka plānots, ka vienuviet tiks nodrošināta gan ginekoloģiska konsultācija, gan grūtniecības pārtraukšanas manipulācija.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


20
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Latvijas nākotnes vārdā
Latvijas nākotnes vārdā

Iztiksim bez apmelojumiem un maldiem!, Jāpiespieš abortizēties viem 5. kolonnas draņķiem, tā nodrošinot Latvijas drošību nākotnē!

noname
noname

Abortam nē es donājy ka bērns ..mazulis nav vainīgs un viņam jarodas šajā pasaulē

Pēc fadiem viņš puemeram būs izcils ārsts. Tēvs…

Bluķis
Bluķis

Būtu labi, ka kāds tevi izvarotu un tad paskatīsimies uz sajūtām.

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Безымянный (Noname), хватит ворчать! Исус-хуйсос Тебе не поможет.
Ar necieņu pret rašistiem (krievu fašistiem), Skolnieciņš
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš

damka
damka

Sievoietēm ir ties;ības izpausties Te dāmām pilnīga poauze Atliek cerēt, k velēšanās nebūs balsotāju par tik izteitām feministēm zilajā bez līdzjūtības elementtiem

ērce
ērce

Abortēšana ir tautas pašnāvība. Tā ir attaisnojama tikai ja grūtniecība rodas no izvarošanas, incesta vai arī ja ir zināms ka bērns dzims ar smagiem fiziskiem traucējumiem. Arī tad, tā ir attaisnojama tikai grūtniecības pirmos mēnešos.

Bluķis
Bluķis

Stulbais katoļu insekts.

ērce
ērce

Tavs komentārs izrāda augstu inteliģences pakāpi — padomieša stilā.

soda
soda

Redzēsiet, drīz ukraiņem arī piešķirs bezmaksas dzīvokļus. Ja atcerēsimies, tad tā jau kādreiz bija. Muhosranskas migrantiem dzīvoklis mēneša laikā, latviešiem 12 gadi rindā.

Vietējais
Vietējais

vai ST vairs nedarbojas ?

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Dievi un Dievietes visu redz. Dievi orkus soda. Orkiem neaizbēgt no Dievu lemtā soda. Dievi orkus sasitīs. Dievi orkus sagraizīs gabalu gabalos. Un nebūs uz pasaules vairs orku. Dievi un Dievietes ir man liecinieki. Orku gals ir tuvu…
Ar necieņu pret rašistiem (krievu fašistiem), Skolnieciņš
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš

Vai pārsteigums?
Vai pārsteigums?

Orki parasti balsojumos atbalsta orkus

Simplicissimus
Simplicissimus

Tu runā par valzivīm?

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Simplicissimus, par rašistiem – krievu fašistiem….

Joske
Joske

Tikumības sardzes! Vainīgas ir izvarotās, jo atradās tur kur nevajadzēja atrasties – domā šīs dāmītes. Kauns un negods! Stepaņenko Šlesers bija izvirzījis kā prezidenta kandidàtu.

levitkucins
levitkucins

Varbūt doma bij, ka abortu var uztaisīt ukrainā. Un lai ievilinātu lēto darba spēku latvijā un nākotnē sev krievu vēlētājus, varbūt nav smuki kā āķi izmantot bezmaksas abortus. Man arī liekas, ka tie vairāk izskatās pēc deģenerātiem nevis progresīvajiem

kūciņam
kūciņam

Visas skolas valsts valodā! Jau šogad.

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Sabiedriskā apspriešana beidzās jau 22.04.2022. Es savu atbalstu latviešu valodai jau paudu.
tapportals.mk.gov.lv/public_participations/1f067e23-3a7a-43b4-bd0c-31a02f96daf4 [Sabiedrības līdzdalība (mk.gov.lv)]
Ar cieņu, Skolnieciņš
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš

padumjais kažociņš
padumjais kažociņš

“Saeima ceturtdien pieņēma līdzīgus grozījumus šajā likumā, ko sagatavoja Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija”
Mums ar aizsardzību, iekšlietām un korupcijas novēršanu viss ir kārtībā, tāpēc komisija ķērās pie abortu jautājuma.

Marğers
Marğers

Nu , un tad , ka balsoja pret ?