Šuplinskas teiktā frāze uzvarējusi cīņā par gada spārnoto izteicienu

I.Šuplinska Foto Saeima.lv

Rīgas Latviešu biedrības Latviešu valodas attīstības kopa par 2019.gada  spārnoto teicienu izvēlējusies izglītības ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) pērn sacīto: «Man nav Pandoras lādes, no kurienes es jums varu paņemt šo atalgojumu!».

Kā jau Puaro.lv vēstīja pērnā gada oktobrī, izglītības ministre Ilga Šuplinska  (JKP) bija ieradusies pedagogu arodbiedrības ārkārtas sēdē, kurā galvenais jautājums kārtējo reizi bija skolotāju algas. Taču no iecerētās sasāpējušo jautājumu risināšanas nekas neiznāca, jo ministre sanākušajiem skolotājiem veltīja vienu vienīgu pārmetumu gūzmu.

Tas radīja attiecīgu reakciju – pedagogi sāka šaubīties, vai šādai ministrei var uzticēties, jo izglītības nozare kārtējo reizi “tika nolikta pie vietas”.

Skolotāji ir gatavi protestiem, jo nav pārliecināti, ka no nākamā gada septembra viņu algas tiks palielinātas, kā tika solīts.

“Diemžēl tā finanšu robeža ir tāda, kāda viņa ir,” nikni teica ministre Šuplinska.

“Man nav Pandoras lāde, no kurienes es jums varu paņemt šo atalgojumu!”

Izziņai
Pandoras lāde ir grieķu mitoloģijas artefakts. Pandoras lādē atradās viss pasaules ļaunums. Kad Pandora atvēra lādi, viss tās saturs tika palaists brīvībā, daudziem tas nozīmēja beigas. Ja Pandoras lādi atvērtu mūsdienās, tas nozīmētu atbrīvot vēl neredzētu ļaunumu. (https://www.britannica.com/topic/Pandora-Greek-mythology)

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
tāle
tāle

Gada Kazas godalgu sola asniegt atālināti

Dagda
Dagda

Profesore taču kā nekā, nu tā īpašā no rēzeknes

konkurente Ausma
konkurente Ausma

Nekādu ilūzinu- Gada Kazas statuss garantēts…. pasarg Dies būs ilgāk amatā…. citiem nav nekādu šanču te pārspēt glupībā un neizglītotībā