Šteinbuka: Skatoties uz reāliem skaitļiem, neredzu pamatu nodokļu celšanai

Inna Šteinbuka

“Ja skatās uz reāliem skaitļiem, neredzu nekādu traģēdiju, neredzu pamatu celt nodokļus šobrīd,” intervijā “900 sekundēm” norādīja Latvijas Universitātes profesore un Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētāja Inna Šteinbuka.

Viņa piebilda, ka nodokļu celšanas jautājums Latvijai būs aktuāls, ja nākamgad radīsies krīzes situācija.

“Vai tā nodokļu svira ir vispareizākais instruments, lai to veicinātu, par to mēs varam strīdēties un diskutēt. Manuprāt, tas ir viens no elementiem.

Tik tiešām izrāvienu var panākt, nevis mainot nodokļus, bet paaugstinot produktivitāti, ražīgumu, tehnoloģijas, investīcijas, darbaspēka kvalitāti. Nav tādas nu ļoti parastas receptes, kā veicināt produktivitāti,” sacīja Šteinbuka.

Profesore norādīja, ka pirms pieņemt lēmumu par nodokļiem, tomēr būtu nepieciešams pavērot dažus vasaras mēnešus kā sokas ar nodokļu ieņēmumiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

2 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
respa
respa
2 mēnešus atpakaļ

Labāk ne vārda un respektēsim dāmas gadu nastu

krokodils
krokodils
2 mēnešus atpakaļ
Reply to  respa

Šai dāmai apakšā ir ļoti laba skola un liela pieredze ko ar gadiem pazaudēt nevar ja vien nav alcheimers vai demence.