Staķis vadīs Rīgas domi, būdams bezpartejisks mērs

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis turpinās vadīt domi kā bezpartejisks mērs. Viņš norādījis, ka “rūpēties par iedzīvotājiem, uzņēmējiem, risināt Ukrainas bēgļu problēmas” būšot vieglāk esot ārpus partijām.

Piektdien, 25. martā, preses konferencē politiķis informēja, ka ir runājis ar teju visiem koalīcijas partneriem, izņemot “Latvijas attīstībai” (LA), un visi esot pauduši atbalstu viņam un pašreizējās koalīcijas saglabāšanai.

Staķis tuvākajā laikā plānojot pārrunāt situāciju ar Rīgas domes LA frakciju un cer arī uz šīs frakcijas atbalstu.

Mērs uzskata – pat ja LA viņu neatbalstīs, koalīcija stabilitāti nezaudēs. Pašlaik koalīcijai ir 38 balsis no 60. Ja tā zaudēs trīs LA balsis, tad koalīcijas turpinās strādāt ar 35 deputātu atbalstu.

Politiķis izteicās, ka viņam “rūpēties par iedzīvotājiem, uzņēmējiem, risināt Ukrainas bēgļu problēmas” būšot vieglāk, esot ārpus partijām.

Staķis atkārtoti uzsvēra, ka viņam ir bijis liels pārsteigums Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmums apturēt Rīgas pilsētas plānojumu. Viņaprāt, varēja turpināt diskutēt par strīdīgajām sadaļām, taču pārējo plānojumu apstiprināt.

Rīgas mērs piebilda, ka viņam nav bijušas tikšanās ar vides aizsardzības ministru Artūru Tomu Plešu (AP) par attīstības plānu un līdz pēdējam brīdim pašvaldībai neesot bijis zināms VARAM plānotais lēmums.

Jau ziņots, ka pēc VARAM lēmuma apturēt Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, Staķis paziņoja par izstāšanos no partijas “Kustība “Par!””, kas automātiski nozīmē, ka viņš pamet arī apvienību “Attīstībai/Par!”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
fora
fora

Ļpti erti kā izcilam marģinālim- nevins neatbilst par ākstīšano sun bezatbildību. Lupatu demokrātijas viena no galējām formām

sīkais smerdelis pļešs
sīkais smerdelis pļešs

o abiženku ieslēdza, tjip negribu vairs zuzāna dibenu bučot. Baigi pastāvīgais. Sakāpa jau galvā laikam . Zvaigžņu slimība.