Staķis skaidro, kāpēc devies komandējumā uz Tamperi

Staķis

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis bija devies uz Tamperi no 27. līdz 29. maijam. Sagadīšanās dēļ tajā laikā tur norisinājās Pasaules hokeja čempionāts, kurā izšķirošajās spēlēs piedalījās arī Latvijas izlase,” rakstīja Elita Veidemane (Vai Rīgas mērs Staķis devās izklaides braucienā, turklāt – par nodokļu maksātāju naudu? ).

„Sakarā ar darba vizīti 27.05.2023. un 29.05.2023. atradīšos komandējumā Tamperē (Somija)”, tāpēc Rīgas pašvaldības vadītās Mārtiņš Staķis izdod rīkojumu Finanšu departamentam samaksāt Mārtiņam Staķim komandējuma dienas naudu (100%), 30% no komandējuma dienas naudas vietējā transporta izdevumiem, pilnu cenu par aviobiļešu iegādi, pilnu cenu par ceļojuma apdrošināšanas polises iegādi, par viesnīcu, kā arī pilsētas nodokli”, raksta Veidemane.

To, kāpēc komandējumā devies tieši laikā, kad Pasaules čempionātā hokejā notika Latvijas izlases spēle, turklāt apmeklēja to kopā ar dēlu, Staķis skaidroja DelfiTV un vēlāk arī par to publicēja ierakstu tviterī.

“Biju vizītē Tamperē saistībā ar 22. maijā saņemto oficiālo Tamperes mēra Kalervo Kummola ielūgumu. 2023. gada Pasaules čempionāts hokejā notika vienlaikus Rīgā un Tamperē – un fināla spēles norisinājās Tamperē. Šādas vizītes ir ierasta prakse pilsētu diplomātijā.

Arī es esmu aicinājis mūsu sadarbības pilsētu mērus apmeklēt Rīgu pasaules skriešanas čempionāta laikā. Tāpat Florences mērs Dario Nardella ir aicinājis mani uz Florenci, kad tur spēlēja futbola kluba “RFS” futbolisti.

Līdz šim esmu atsaucies tikai Tamperes uzaicinājumam, ņemot vērā, ka čempionāts tika organizēts divu pilsētu sadarbībā.

Šī bija iespēja stiprināt sadarbību, kopā atzīmējot izcili veiksmīgi kopā noorganizēto čempionātu, kā arī apmainīties ar pilsētu pieredzi lielu sporta, izklaides un kultūras pasākumu uzņemšanā un mārketingā.

Tampere, piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu, ir izstrādājusi digitālo risinājumu, kas atļauj labāk kontrolēt liela cilvēka daudzuma pārvietošanos, samazināt sastrēgumus un uzlabot drošību pilsētā lielu pasākumu laikā.

Vizītes laikā pārrunājām arī jautājumus saistībā ar tiešo satiksmes savienojumu un tūrisma attīstīšanu starp Rīgu un Tamperi.

Somijas pilsēta vēlas saglabāt tiešos lidojumus starp mūsu pilsētām, tāpēc ir ieinteresēta veidot kopīgus reklāmas pasākumus un veicināt ekonomisko sadarbību, lai palielinātu reisu pieprasījumu.

Tāpat vienojāmies, ka Tamperes mērs apmeklēs Rīgu atbildes vizītē.

Saistībā ar vizīti pašvaldība segusi tikai manas (un ne citu personu) ceļošanas un uzturēšanās izmaksas,” raksta Rīgas mērs.

M. Staķis DelfiTV norādīja, ka par dēla biļeti maksājis viņš pats un arī uzsvēra, ka darba dēļ maz laika pavadot kopā ar ģimeni, tāpēc “tas, ka mēs šo čempionātu varējām skatīties kopā, man liekas tāda laba lieta.”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
aa10aa
aa10aa

ne kauna ne goda

Jeblonskis
Jeblonskis

Latvijas Pašvaldību Savienība (Tēvzemiešu parazītu kantoris) šādi brauc “pieredzes apmaiņā” katru gadu! Un pēc vizītes uzreiz sākas 1-2 nedēļu atvaļinājums. Taču biļeti nopērk uz kantora rēķina abos virzienos.
Es kādreiz izķeksēju tos viņu “dokumentus” (jo viņiem datorspec ir kropls daunelis). Tur visādi brīnumi bija. Aifouni un Makbuki uz kantora rēķina. Un vis ko viņi dara – “konsultē pašvaldības”.

iģoc
iģoc

Staķis pamperos?