Staķis: Ķirsis ir noslēdzis aprēķina apvienību ar GKR un LA, lai paslaucītu zem tepiķa izšķērdības Satiksmes departamentā

Rīgas domes jaunās koalīcijas partneri – “Jaunā Vienotība” (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA), deputātu bloks “Kods Rīgai”, “Gods kalpot Rīgai”, “Latvijas attīstībai”, “Kustība “Par!”” – ceturtdien, 17. augustā, parakstīja sadarbības memorandu. Jaunā koalīcija, kas sevi nodēvējusi par “Sadarbības koalīciju”, mēra amatam virzīs līdzšinējo vicemēru Vilni Ķirsi (JV).

Tostarp bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis sociālajos medijos publiskojis savu viedokli par notiekošo.

“Tas, ka Vilnis Ķirsis ir noslēdzis aprēķina apvienību ar GKR un LA, lai paslaucītu zem tepiķa izšķērdības Satiksmes departamentā, bija iemesls, kura dēļ es vairs nevarēju turpināt darbu Rīgas mēra amatā. Ar savu vīziju par godīgu pārvaldību biju palicis mazākumā. Šodien šī “Aprēķina koalīcija” tiek legalizēta. Paredzu, ka tagad ir neatgriezeniski pielikts punkts tam darbam, ko kopā uzsākām – īstenot pārmaiņas RD, ieviest jaunus pārvaldības principus.

Es neticu pilsētas modelim, kur pilsēta tiek sadalīta, katrai partijai un vicemēram iedalot savu slēgtu “saimniecību”. Šādu pārvaldību es neesmu redzējis nevienā veiksmīgā pasaules pilsētā. Rīgā šāda pārvaldība ir bijusi Ušakova/Amerika laikā, uz šādu modeli uzstāja arī mani bijušie vietnieki, izbeidzot “Pārmaiņu koalīciju”.

Kopš šodienas vecā kārtība oficiāli atgriežas RD. Vicemēre Linda Ozola saka, ka aprēķina laulībā tapusī “Aprēķina koalīcija” ar GKR un LA būšot ilglaicīgāka. Mana dzīves pieredze rāda, ka labāk tomēr precēties mīlestības, ne aprēķina dēļ,” raksta Staķis.

Savukārt TV3 žurnālists Ivo Butkēvičs tvīto, ka “Rīgas domē, klausoties frakcijas kolēģu arvien vairāk pūdercukorotās runas par Vilni Ķirsi, sajūta, ka nākamajam nekas cits neatliks kā bildināt viņu”.

Salda gan rādās būt tā mūsu mērijas jaunā koalīcija. Tad nu skatīsimies, kādi būs tās darbi.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rieboņa
Rieboņa

Ķirsis ne to vien var, jo ar tik vāju praksi visādas lietas šilierējās.