Staķis izstājas no partiju apvienības “Attīstībai/Par!”

Staķis

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis ceturtdien, 24. martā, izstājies no apvienības “Attīstībai/Par!”.

“Kustībā Par!” viņu aizrāvis ideālisms, intelektuālā bagātība un tieksme pēc taisnīguma, Staķis norāda savā paziņojumā, kas publicēts sociālajā vietnē “Facebook”.

“Kandidēju uz Rīgas mēra amatu, lai uzlabotu dzīvi pilsētā, un mani patiesi sanikno, ka “Par!” tuvākais sabiedrotais “Latvijas attīstībai” šauru interešu dēļ norāvusi bremzes Latvijas galvaspilsētas attīstībai.”

Mārtiņš Staķis norāda, ka ir kļūdījies attiecībā uz apvienības veidošanu ar partiju “Latvijas attīstībai”.

Ir teiciens, ka ikvienai sarežģītai problēmai ir atbilde, kas ir īsa, vienkārša un nepareiza. Ja man jautātu: kādēļ es…

Posted by Mārtiņš Staķis Rīgai on Ceturtdiena, 2022. gada 24. marts

“Ministra lēmums apturēt Rīgas teritorijas plānojumu ir netaisns un nesamērīgs. Tieši tāpēc tas pārsteidza pat pieredzējušākos pašvaldības darbiniekus! Lai izpildītu VARAM prasības, var būt nepieciešami pat gadi, un no tā cietīs Rīgas uzņēmēji, investori un budžets. Tātad – katrs rīdzinieks,” teic Staķis.

Rīgas mērs skaidro, ka viņam ir tikai viena iespēja pamest apvienību ar “Latvijas attīstībai”, tāpēc paziņo par izstāšanos no partijas “Kustība Par!”.

“Es atvainojos visiem biedriem, kurus aicināju atbalstīt apvienības “Attīstībai/Par!” izveidošanu. Man ir neizsakāmi žēl pamest daudzus savus domubiedrus un atbalstītājus, taču dzīvot tālāk un klusi pieņemt, ka Rīgas teritorijas plānojuma apturēšana notikusi likumīgi un tai nav nekāda sakara ar kāda azartspēļu biznesa interesēm, būtu prasta melošana sev un partijas biedriem.”

“Progresīvie” prasa VARAM ministra Pleša demisiju

Rīgas domes valdošajā koalīcijā ietilpstošā partija “Progresīvie” aicina Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) pieprasīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) demisiju saistībā ar Rīgas attīstības plāna apturēšanu.

Rīgas domē “Progresīvie” strādā vienā frakcijā ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi, kura pārstāvētā partija “Par!” savukārt Saeimā strādā vienā frakcijā ar Pleša pārstāvēto partiju “Latvijas attīstībai”. “Progresīvajiem”, “Par!” un “Latvijas attīstībai” bija vienots saraksts Rīgas domes vēlēšanām, tomēr īsi pēc vēlēšanām partijas sastrīdējās tik nopietni, lai izjuktu kopīgā frakcija.

“Progresīvie” šodien izplatījuši paziņojumu, kurā Plešam pārmet “šauru grupu interešu aizstāvību”, kas būtiski kavējot Rīgas un citu pašvaldību attīstību un Latvijas izaugsmi. Pleša darbība esot “klaja kaitniecība”, tāpēc “Progresīvie” aicina Kariņu pieprasīt ministra demisiju.

VARAM ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, preses konferencē iepriekš informēja Plešs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lablindiņa
Lablindiņa

bet tas taču nenozīmē ka cīņa par Rīgu kā bīstamako un cilvēkiem nepiemērotāko pilsētu neturpināsies! Visatļautības paraugdemostrējumi ik brīdi uz ielas un ietvēm, kiberstaķīši visos pakšķos un … jo trakāk jo labāk

rīdzenieks
rīdzenieks

Tagad sāka par staķi rakstīt, visi uzzināja kas tas tāds ir. Kurš agrāk bija par tādu vispār dzirdējis?

sunc
sunc

Jebkurā gadījumā, arf ķirsi un viertniekiem, lai iet d*rst!

Nu jā
Nu jā

Lai nu kāpēc, bet lēmums nav slikts!

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Smalks gājiens, lai rudenī varētu srartēt Saeimas vēlēšanās. Reitingi galīgā pakaļā. Kopumā ņemot “Naudas atmazgāšanai Par”, “Narkotikām Par” un “Azartspēlēm Par” labākā no politiskajām sorosa apvienībām.

Pāns
Pāns

Staķim staķīšu problēmas.

zole
zole

kam tagad viegli. Būt marģinālim un apsēstam ar populismu, un vismaz kaut ko drusku arī darīt… Nevelk vairs moderīga batonu sprausana ausīs ar tiem staķkociņiem uz visām ielām un velovisatļautību nesodamībā… būs vien jāpieslienas kādiem vēl izteiktakiem īpatņiem te jau arī petraviča ir meklējumos… ja nu sastaķējas?

ērce
ērce

Iesaku Staķa kungam nodarboties vairāk ar Rīgas infrastruktūru (piem. kanalizācijas) uzlabošanu, atkritumu savākšanu un škirošanu, ielu tīrīšanu, transportu, utt., un mazāk ar polītiku un misiju.

Nezinītis Saules valstībā
Nezinītis Saules valstībā

Vai tad atkritumi nav Puķu Andra lauciņš?