Staķis izlokās, blēdās un melo par savu Somijas hokeja braucienu uz nodokļu maksātāju rēķina

Mārtiņš Staķis

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis slīgst aizvien dziļāk izvairībā, blēdībās un melos, sniedzot skaidrojumus par savu Pasaules hokeja čempionāta spēļu apmeklējumu Somijā par nodokļu maksātāju naudu.

Kā rāda Pietiek publicētais Tamperes mēra ielūgums – 22. maija elektroniskā pasta vēstule, viņš ir uzaicinājis M. Staķi tikai un vienīgi 28. maijā apmeklēt čempionāta finālspēles (fināls):

Avots: Pietiek.com

M. Staķis pašam sev adresētā komandējuma atskaitē tālredzīgi datumus nemin, vienīgi norāda, ka „darba vizītes ietvaros Tamperē š.g. 27. – 29.maijā norisinājās divpusējā tikšanās ar Tamperes mēru Kalervo Kummola un Tamperes pilsētas izpilddirektoru Juha Yli-Rajala.  Pēc Tamperes mēra ielūguma kopā ar viņu apmeklēju hokeja čempionāta finālspēles Tamperes pilsētas ložā”.

Finālspēles notika 28. maijā. Taču, kā izriet no Rīgas pašvaldības oficiāla dokumenta, kas sagatavots, atbildot uz Lato Lapsas informācijas pieprasījumu, M. Staķis savu komandējumu izmantojis, lai bez jebkāda iepriekš saņemta Tamperes mēra ielūguma noskatītos arī Latvijas un Kanādas maču 27. maijā.

„Darba vizītes ietvaros norisinājās divpusējās tikšanās ar Tamperes mēru Kalervo Kummola un Tamperes pilsētas izpilddirektoru Juha Yli-Rajala. Tikšanās notika Tamperes Nokia arēnā pirms hokeja spēlēm un to laikā. Tikšanās ar Tamperes mēru notika 27. maijā Latvijas un Kanādas spēles laikā,” teikts domes dokumentā.

Kā redzams no Tamperes mēra ielūguma, uz šo maču viņš M. Staķi nebija uzaicinājis, – tātad uz to domes priekšsēdētājs, uzturoties Somijā par nodokļu maksātāju līdzekļiem, uzprasījies pats.

Tiesa, četras dienas pēc tam, kad Lato Lapsa bija nosūtījis Rīgas domei informācijas pieprasījumu par M. Staķa komandējumu, jau 9. jūnijā Rīgas pašvaldība ir parūpējusies par Latvijas Hokeja federācijas pateicības vēstuli, kurā tiek pieminēts arī 27. maijs.

Taču Rīgas dome nav spējusi vai vēlējusies uzrādīt ielūgumu, no kura izrietētu, ka šī sporta organizācija būtu uzaicinājusi M. Staķi par nodokļu maksātāju naudu noskatīties Latvijas un Kanādas maču.

Savukārt Latvijas Hokeja federācijas vēstulē, kuru Pietiek tāpat publicē, ir vienīgi minēts, ka šī organizācija esot „izteikusi tiešu aicinājumu Rīgas Domes priekšsēdētājam pārstāvēt Rīgas pašvaldību 2023. gada IIHF Pasaules čempionāta hokejā uzņemošajā otrajā pilsētā Tamperē, Somijā, laikā kad notiks 2023. gada IIHF Pasaules čempionāta hokejā noslēdzošās spēles 2023. gada 27. un 28. maijā”.

Avots: Pietiek

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar