Staķim aizdomas, ka viņa Instagram lapai uzbrukuši baltkrievu troļļi

Mārtiņš Staķis
Foto: Ekrāntvērums

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis pagājušās nedēļas naktī uz piektdienu piedzīvojis kiberuzbrukumu savam “Instagram” kontam, portālā jauns.lv raksta Elmārs Barkāns.

Līdz tam viņš sakās nav pieredzējis savu sociālo tīklu kontu uzlaušanu. Visticamākā versija varētu būt tā, ka konta slēgšanu gandrīz uz divām diennaktīm panāca Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko algotie troļļi, pieļauj raksta autors.

Rīgas mēra Mārtiņa Staķa padomnieks komunikācijas jautājumos Aleksis Zoldners portālam Jauns.lv skaidro, ka Mārtiņa Staķa “Instagram” konts uz apmēram 35 stundām “nobruka” naktī uz 20. augustu. Ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas Cert.lv un “Facebook” (“Instagram” pieder “Facebok” – red.) kontu izdevās atgūt.

“Kas īsti noticis, pilnīgas skaidrības mums nav, bet visticamākā versija ir tā, ka konts netika vis uzlauzts, bet piedzīvoja troļļu uzbrukumu – masveidā tika ziņots, ka kontā ir saturs, kura dēļ profils jādzēš, un tas notiek automātiski. Tagad konts, kurā tiek ziņots par Rīgas mēra gaitām, atkal ir atjaunots,” saka Zoldners.

Lukašenko režīms visticamāk nevar piedot Rīgas mēra “izlēcienu” pasaules hokeja čempionāta laikā, kad viņš 24. maijā Rīgas centrā Baltkrievijas režīma oficiālo sarkanzaļo karogu – padomjlaika karoga repliku – nomainīja pret Baltkrievijas brīvības karogu – baltsarkanbalto.

“Līdz šim par maniem sociālo tīklu kontiem nav bijusi liela interese un kiberuzbrukumus tie nav piedzīvojuši. Jāteic, ka mans “Instagram” sekotāju skaits būtiski pieauga pēc tam, kad Rīgā tika pacelts brīvās Baltkrievijas karogs. Dažās dienās mans sekotāju skaits seškārtojās – no pāris tūkstošiem līdz 17 000.

Jau tad vairāki baltkrievu sekotāji brīdināja, ka manam kontam piesekojuši troļļi, bet man ar tiem nekāda pieredze nav bijusi. Viena no versijām tik tiešām ir tā, ka tie varētu būt baltkrievu troļļi, bet nevaru to apgalvot, tikai izvirzīt aizdomas. Visticamāk konts tika slēgts tādēļ, ka vienlaicīgi daudzi veica vienas un tās pašas darbības – ziņoja par “nepiedienīgu” saturu kontā, kā dēļ tas būtu jāslēdz. Tajā brīdī arī nostrādāja zināmi algoritmi un konts automātiski tika slēgts.

Ar “Facebook” un “Instagram” pārstāvjiem Eiropā mums izdevās kontu atgūt ne tikai lietošanā, bet arī ar zilā žetona “Blue Tick” zīmi, kas apliecina to, ka konts reģistrēts oficiālai amatpersonai. Līdz tam esmu mēģinājis pie sava konta piereģistrēt ““Blue Tick” zīmi, bet to nebija tik vienkārši izdarīt. “Instagram” un “Facebook” šai ziņā ir ļoti piesardzīgi, ” Rīgas mērs skaidro portālam Jauns.lv .

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
gf
gf

…tas brīdis, kad tu uztaisi instagram kontu, bet tam seko tikai daži baltkrievi…

Сколниециньш из святого леса
Сколниециньш из святого леса

82 года тому назад был заключен Договор о ненападении между Германией и Советским Союзом (на немецком языке: Deutsch-sowjetischer Nichtangriffspakt) то есть Пакт Молотова – Риббентропа. Советская Россия и нацистская Германия 23. Августа 1939. года подписала Пакт Молотова – Риббентропа. В Москве после подписания этого договора о содружестве, Советский Союз и Третий рейх стали близкими друзьями. В торжественной церемонии Народный комиссар иностранных дел СССР Вячеслав Михайлович Молотов и министр иностранных дел рейха Иоахим фон Риббентроп подписали секретные протоколы о разделе Европы. Восточная Европа стала собственностью Советского Союза, а Западная Европа стала собственностью Третьего рейха. Но дружба этих тоталитарных режимов не могла… lasīt vēl »

Skolnieciņš no Pokaiņu meža
Skolnieciņš no Pokaiņu meža

Pirms 82 gadiem tika noslēgts Molotova–Ribentropa pakts. Padomju Krievija un nacistiskā Vācija 1939. gada 23. augustā parakstīja savstarpēju neuzbrukšanas lūgumu. Pēc šī draudzības līguma parakstīšanas Maskavā, Padomju Sociālistisko Republiku Savienība un Trešais reihs kļuva par labiem draugiem. Svinīgā pasākumā PSRS Ārlietu tautas komisārs Vjačeslavs Molotovs un nacistiskās Vācijas Ārlietu ministrs Joahims fon Ribentrops, parakstot slepenus papildprotokolus, vienojās par Eiropas pārdali. Austrumeiropa nonāca Padomju Krievijas pakļautībā, bet Rietumeiropa nonāca nacistiskās Vācijas pakļautībā. Taču abu totalitāro režīmu draudzība nespēja ilgt mūžīgi. Šie režīmi, būdami alkatīgi un asinskāri, nespēja sadalīt varu un ietekmi. Molotova—Ribentropa pakta rezultāts bija traģisks un šausminošs. Par laimi, nacistiskā… lasīt vēl »

Сколниециньш из святого леса
Сколниециньш из святого леса

На этой неделе была 32. годовщина Балтийского пути. 32. года тому назад латыши смогли доказать остальному миру свою отвагу, решимость, сплочённость и невероятную силу воли. Дух свободы воспылал в сердце каждого латыша. Балтийский путь это одно из самых священных событий в истории латвийского народа, это ознаменовало начало восстановления независимости Латвийской Республики. 23. августа 1989. года в сем часов вечера больше, чем 2 000 000 жителей стран Балтии смогли взяться за руки, образуя живую цепь длиной 670 километров. В этот судьбоносный момент нам помогали древние, языческие Боги (Латвийские Боги). Древние, языческие Боги услышали наши молитвы и даровали нашему народу возможность самому… lasīt vēl »

Jezups
Jezups

suns zina koēdis , nevajadzēja plēst Baltkrievijas Valsts karogu !

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Jezup, cik Kremlis Tev maksā? Lūdzu, netēlo no sevis vientiesi un muļķīti.
Ar cieņu, Skolnieciņš

lubrikants
lubrikants

Kam viņš vajadzīgs- lai tik drillē savus stabiņus vientiešu laimē

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Uh, cik dūšīgi Tu aizstāvi totalitārismu! Es nebrīnīšos, ja izrādīsies, ka Tu nāc no Kangaru dzimtas. Kangar, atkāpies! Es Tev pavēlu Latvju Dievu vārdā. Kangar, atkāpies!
Ar sentēvu viedumu, Skolnieciņš