Sprūds par robežas stiprināšanu: “Izstrādājam konkrētu plānu, kā nonākam pie konkrētiem pasākumiem”; veidos ministrijas struktūrvienību iepirkumu uzraudzīšanai

Andris Sprūds

Austrumu robeža sagādā zināmus izaicinājumus, intervijā LTV raidījumam “Rīta panorāma” teica aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

“Mūsu austrumu robeža – šeit ir zināmi izaicinājumi. Ir jāstiprina ārējā robeža. Arī NBS ar manu pavēli ir gatavi iesaistīties nākamgad Latvijas -Krievijas žoga izbūvē,” sacīja Sprūds.

Viņš turpināja, sakot, ka ir jādomā par to, kā tiek stiprināta šī “militārā pretmobilitāte”. 

“Līdz ar to šobrīd izstrādājam konkrētu plānu, kā nonākam pie konkrētiem pasākumiem, lai ārējā robeža tiktu stiprināta no militārās perspektīvas,” teica Sprūds.

Tāpat arī aizsardzības ministrs atklāja plānu, kā nodrošinās drošības stiprināšanai piešķirto finanšu līdzekļu atbildīgu izlietošanu:

“Ar lielu finansējumu nāk liela atbildība. It īpaši drošības jautājumos. Šobrīd esam procesā, lai izveidotu papildu struktūrvienību ministrijas ietvaros, kas uzraudzīs iepirkumu sistēmu. Ir svarīgas arī iepirkumu speciālistu apmācības, sistēmas digitalizācija. Ir virkne pasākumu, kas jāveic, lai mēs būtu vēl atbildīgāki, caurskatāmāki un katrs eiro tiktu izlietots atbilstoši tam, kam tas domāts,” šorīt LTV raidījumā “Rīta panorāma” atklāja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Avots: LTV “Rīta Panorāma”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Derdz
Derdz

Cirks bez rubļa, jo vairāk visādu valsts struktūrvienību jo lielākas izmaksas valstij, tad kas uzraudzis sprūda jaunizcepti struktūrvienību, utt, laikam akis ir cita, jo likumā noteikts amats jāpilda atbildīgi, utt, nedrīkst kraptues, utt, ja iepirkumu struktūrvienība krapjas, tad ir jāpierāda, un vai tad Latvijā nav institūciju kas to dara … :) vienkārši laikam savējos negrib iesūdzēt vai negrib pierādīt utt, ..

levitkucins
levitkucins

Priekš kam buņotos spēkus iesaistīt robežas stiprināšanā? Tas tak uz viņiem galīgi neattiecas

putlerkuce
putlerkuce

Fakts paliek: Lietuvai un Polijai stingrs žogs gatavs, bte mums Kariņš sačakarēja.

Pateicīgā latvāņu nācija
Pateicīgā latvāņu nācija

Latkrievijā likteņupes krastmalā latvāņu karavīri drīz maršēs un salutēs un sveiks un vēl nez ko atklātam rusofilam. Loģiski