Solvita Āboltiņa savas partijas opozīcijas pārstāvjus salīdzina ar Ukrainas separātistiem

Solvita Āboltiņa

Solvita Āboltiņa, partijas „Vienotība” līdere, sestdienas vakarā intervijā LTV1 raidījumam „Panorāma” savas partijas opozīcijas pārstāvjus salīdzināja ar Ukrainas separātistiem.

Izsakot viedokli par to, ka politikas eksperti ne reizi vien jau ir vērsuši uzmanību, ka šis valdības veidošanas process norāda uz partiju, tostarp „Vienotības”, vājumu, Solvita Āboltiņa atzina, ka

„„Vienotība” ir ļoti sašķelta, jo „Vienotībā”, tieši tāpat kā Ukrainā, ir veidojums, kas pretēji Ukrainas konstitūcijai, paziņo – mēs tagad esam Doņeckas republika. Un tieši tāpat, pretēji partijas „Vienotība” statūtos minētajam, vai pat pretēji partijas frakcijas nolikumā minētajam, vai partiju likumā minētajam, seši cilvēki no 23 frakcijām jeb divarpus tūkstošiem pēkšņi metas publiski komentēt un pierādīt savas tiesības. Varbūt tā ir metode, kādā kaut kādā veidā mēģināt labākus nosacījumus jebkurā no iespējamajiem valdības veidojumiem. Katrā ziņā tas ir tas, kas dominē publiskajā telpā, līdz ar to „Vienotība” nespēj demonstrēt vienotu viedokli, un pat situācijā, kad ir izstrādāts simtgades plāns, kuru „Vienotība” vēlētos realizēt, publiskajā telpā dominē šis kašķis, kurā kāds vienkārši pašpasludinās, ka ir šis sešinieks, un tas sešinieks tad tagad arī nosaka toni”.

Savukārt “LNT Ziņām” Āboltiņa sestdien atzina, ka valdības veidošanas procesā “Vienotība” neatteiksies no Satiksmes ministrijas un varētu pieteikt pretenzijas arī uz Tieslietu ministriju

“”Vienotības” vārdā varu teikt, ka mēs neesam teikuši, ka mēs kaut kādā veidā atsakāmies no Satiksmes ministrijas, kategoriski un stingri mēs uzstāsim uz to, kas vēl aizkulisēs virmo, ka mums ir jānomaina ārlietu ministrs,” “LNT Ziņām” teica Āboltiņa. Viņa neredzot ne mazākā pamata nomainīt pašreizējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

“Tieši tāpat es piesaku jau šobrīd, ka tas, ko ir Nacionālā apvienība ilgstoši nodarījusi tieslietu jomai, sevišķi attiecībā uz maksātnespējas procesu, nav turpināms. Tas vienīgais veids, kas varētu būt, ir, ka “Vienotība” pieteiktu uz to pretenzijas,” norādīja politiķe.

Iepriekš Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji atzinuši, ka pamatā savas atbildības jomas vēlētos saglabāt, taču jautājums cita starpā varētu būt par satiksmes jomu. Līdz šim satiksmes joma bija “Vienotības” pārziņā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LTV1, LNT

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pilsonis
Pilsonis

Viņai-Rudai nav ne kauna ne goda, viņas vulgārisms sit augstu vilni- cik ilgi ar šo bildi piesārņos informācijas lauku lai viņi tur savā pulciņā shēmo, jo vairāk viņai atbalstītāju , jo vairāk to, kuri nedrīkst vēlāk iegūt tautas atbalstu….

rudā viltniece
rudā viltniece

Viņu negribēja redzēt valdībā, vietu dabūja, jo viņas kolēgi izmeta. No šīs kundzes metas nelabi

beverina
beverina

Kads godigums? Negodigi ielida valdiba. Paklusejusi labak.Mobingere. Projam un veicigak.

kur godīgums?
kur godīgums?

Mēs neievēlējām Āboltiņu, viņa deputātos iekļuva ar negodīgumu un beigās ierosījās atkal augstākajā partijas krēslā. Vai tiešām vēl tagad, kad ir tik daudz negatīvu izjūtu pret šo amatpersonu, viņai būtu katru dienu jābūt medijos?

NU nu
NU nu

leģitīmi ievēlētu deputātu viedokļa salīdzināšana ar Donbasa republiku nav pieņemama.

partija nogurusi no līderes mobinga
partija nogurusi no līderes mobinga

Salīdzinājums katastrofāls un neliecina par lielu gudrību, bet parāda Āboltiņas kā partijas vadītājas vājumu. Parāda, ka partijas biedri viņu neuzskata par līderi.Parāda, ka partija ir nogurusi no intrigām. Sešnieks parāda, ka ta nav partija, kurā jautājumi tiek risināti, partija ir līderes mobings.Paņemiet nost Āboltiņu un izmainīsies partija!