Smiltēns: Pret Saeimu jāizturas ar cieņu

Edvards Smiltēns
Foto: Saeima.lv

Pēc ievēlēšanas 14.Saeimas spīkera amatā intervijā Latvijas Televīzijā E. Smiltēns uzsvēra, ka pret Saeimu ir jāizturas ar cieņu un deputātiem ir jārāda piemērs pārējai sabiedrībai.

Viņš ir apņēmies raudzīties, lai parlamentārieši ievēro Saeimas Kārtības rulli un Ētikas kodeksu, lai diskusijās deputāti savu viedokli un idejas aizstāvētu ar argumentiem, nevis ar personiskiem uzbrukumiem kolēģiem, ko nācies novērot 13. Saeimā.

Smiltēns arī vēlētos, lai Saeimā izveidotu ne tikai Latgales deputātu grupu, kāda jau bijusi iepriekš, bet arī Vidzemes, Kurzemes un Zemgales deputātu grupas. Viņaprāt, deputātiem ir biežāk jādodas uz reģioniem un jāskaidro Saeimas lēmumi.

Saeimas priekšsēdētājs E. Smiltēns ir jurists, kurš savu politisko darbību pirms vairāk nekā desmit gadiem sāka “Vienotībā”, no kuras bija ievēlēts 10., 11. un 12. Saeimā. Viņš ir bijis arī parlamentārais sekretārs Zemkopības, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijā.

Pēc tam, kad viņa un “Vienotības” ceļi šķīrās, E. Smiltēns pievienojās Latvijas Reģionu apvienībai, kas tolaik bija vairāku partiju apvienība, uz kuras bāzes vēlāk tika izveidota viena partija. Kopā ar Nacionālo apvienību tā jau veiksmīgāk nostartēja Rīgas domes vēlēšanās.

Pirms ievēlēšanas 14. Saeimā E. Smiltēns bija Rīgas domes vicemērs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LTV raidījums “Šodienas jautājums”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kalašnikovs
kalašnikovs

Kā saeima izturas pret tautu- tā tauta izturas pret saeimu!

Kredīts
Kredīts

Taisnība. Tikai tā cieņa ir jānopelna. Dodam 30 dienu kredītu.

Gada glezna
Gada glezna

Tas Smiltēns taču labākajā gadījumā ir Musolini karikatūra.
Paskataties raidījumus vēl pirms vēlēšanām, kuros Smiltēns runāja: viss ir brīnišķīgi, ko darām Rīgas Domē, bet tā saeima neļauj attīstīties. Un to var saukt par cieņu pret saeimu?