Šlesera partija sola “celt valsti no purva” – ministru kabinets jau gatavs

Ainars Šlesers

Uz savu otro kongresu sestdien pulcējās Aināra Šlesera vadītās politiskās partijas “Latvija pirmajā vietā” pārstāvji. Tā laikā tika ievēlēta jauna partijas vadība, kā arī ieskicēts piedāvājums, ar ko politiskai spēks startēs rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, tai skaitā – partijas kandidāti ministru amatiem jeb “ēnu kabinets”.

“Latvija pirmajā vietā” dibināta pagājušā gada augustā, un sākotnēji par partijas priekšsēdētāju ievēlēta Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko. Taču, sākoties karam Ukrainā, partijā radās domstarpības, kuru rezultātā Stepaņenko un viņas domubiedre Ļubova Švecova tika izslēgtas.

Tādēļ sestdien kongresa viens no pirmajiem uzdevumiem bija jauna priekšsēdētāja vēlēšanas. Šajā amatā vienbalsīgi ievēlēts partijas faktiskais līderis Ainārs Šlesers.

“Mēs varam būt tā partija, tie politiķi, kurus Latvijas sabiedrība varēs izmantot, lai izceltu valsti no tā purva, kurā mēs esam nonākuši,” pauda Šlesers.

Runājot par savu piedāvājumu, Šlesers sola apvienot Latvijas tautu kā vienu lielu un, domājams, tradicionālu ģimeni, padzīt radikāļus, rūpēties par ekonomikas un eksporta attīstību. Savukārt pašreiz pie varas esošajiem Šlesers veltīja skarbus vārdus.

“Ja paliks Kariņa, Levita režīms, tad viss būs vēl sliktāk tāpēc, ka šai kompaškai vispār nekas cits neinteresē, kā vien noturēties pie varas. Vai jūs esat redzējuši, ka mūsu izcilais tā saucamais prezidents Levits ir stāstījis kā attīstīt ekonomiku? Starp citu, ir, es vakar feisbukā ievietoju. Viņš saka, ka mēs attīstīsimies vēl labāk un straujāk nekā Rietumeiropa! Nu, citplanētietis, johaidī!” sacīja Šlesers.

Šlesers sola jaunu politiku, bet viņa komandā jeb “ēnu kabinetā” lielākoties politikā jau redzētas sejas. Ekspremjers Vilis Krištopāns ir partijas finanšu ministra kandidāts, bijušais Saeimas deputāts Ringolds Balodis – tieslietu ministra kandidāts. Kādreizējā vairāku premjeru un prezidentu preses sekretāre Līga Krapāne varētu tikt virzīta kultūras ministres amatam. Izbijusī Saeimas deputāte Linda Liepiņa – parlamenta spīkeres amatam.

Partija savās rindās uzņēmusi arī divus pašreizējos Saeimas deputātus – Ramonu Petraviču un Ralfu Nemiro, kas arī strādājuši valdībā vēl kā partijas “KPV LV” pārstāvji. Viņus partija gribētu redzēt attiecīgi labklājības ministres un vides un reģionālās attīstības ministra amatos.

“Kolēģi, es ticu jums un partijas potenciālam, es ticu, ka mums izdosies Latviju un Latvijas iedzīvotāju intereses turēt pirmajā vietā,” sacīja Petraviča.

Šlesers no vienas puses sola par trešdaļu samazināt valsts pārvaldē strādājošo skaitu, bet vienlaikus paredzējis veidot jaunu amatu valdībā – jaunatnes un sporta lietu ministru.

Šis amats ieplānots bijušajam Saeimas deputātam un olimpietim Viktoram Šcerbatiham: “Mēs, pieaugušie cilvēki, īstenībā ļoti maz zinām, ko grib mūsu bērni. Katram viņi ir… Aināram pieci, man pagaidām ar to problēmas… bet nu nekas!”

Jaunākie SKDS partiju reitingi liecina, ka “Latvija pirmajā vietā” pēdējās nedēļās piedzīvojusi popularitātes kāpumu un tai parādījušās cerības pārvarēt 5% barjeru iekļūšanai Saeimā.

14. Saeimas vēlēšanas paredzētas šī gada oktobra sākumā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
dace
dace

nost ar okultismu un lai veicas tiem, kas izglitos visus par ta kaitigumu. Paskatieties ,kas notiek ar tiem kas okultismu popularize citiem un pasi ar to nodarbojas.

30 gadigs latvietis
30 gadigs latvietis

ja jūs, vecie krabji, iebalosiet šito mūlāpu, es pērku biļeti prom uz veco eiropu.

Soldieriets
Soldieriets

Visi tie kas viņu tur ieveda nu ir apvienojušies lai viņu izceltu.

Dickholder
Dickholder

Nu, lai jau celj no purva laukaa. Tas atgaadina Andreja Upiisha ” Zaljo zemi”. Tur arii bija visa jezga ap purvu…. Un grupeejumu, kas deeveejaas par Purva Saimniekiem. PALASIET TAK KLASIKU

Rupjš kā zirga deķis
Rupjš kā zirga deķis

Prasta gan tā runa politikānim un vēl tā saukāšanās. Jā , izglītības un inteliģences līmenis tiešām zems.

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Nekas no jauna nav jāizdomā. Sistēma jau ir izveidota, tā ir jāatbalsta un jāattīsta

kāda sakritība
kāda sakritība

Britain First

Ilze
Ilze

Vismaz partija ar normālu ekonomisku , sociālu , civilzētu programu , atšķirībă no Vienotības nejēgām , ar 17 000 000 000 parādu !

jaceļ reitingi
jaceļ reitingi

Vai Šlesers ar iznāks no “Skapja” kā Aldis pirms vēļēšanām?

latvian bi (sex) union
latvian bi (sex) union

levits ir mūsējais

Kārlis
Kārlis

vai tad gatavojas slimnieku praidam ?