Slepenā ministru tikšanās konservu fabrikā notikusi ar Kučinska ziņu

tikšanās

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) zinājis par viņa pārstāvētās partijas ministru tikšanos ar Krievijas premjera pirmo vietnieku Arkādiju Dvorkoviču, pavēstīja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Premjers uzskata, ka abām valstīm ir jāsadarbojas, jo īpaši tāpēc, ka tās ir kaimiņvalstis. Tomēr sadarbībai ir jānotiek, ievērojot Eiropas Savienībā pastāvošo regulējumu, tostarp pret Krieviju noteiktās sankcijas.

Vaivars arī piebilda, ka dienā, kad notikusi tikšanās, premjers bijis atvaļinājumā. Tomēr zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) premjeram esot apliecinājis, ka Ārlietu ministrija (ĀM) ir informēta par gaidāmo tikšanos.

Kā iepriekš vēstīja skaties.lv, Krievijas premjerministra Medvedeva vietnieks Dvorkovičs pagājušajā nedēļā, apmeklējot Rīgu, ticies ar trim ZZS ministriem.

Neformālā tikšanās notikusi zivju pārstrādes rūpnīcā SIA «Karavela», un tajā piedalījušies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, satiksmes ministrs Uldis Augulis un zemkopības ministrs Dūklavs.

To, ka notikusi šāda tikšanās, portālam apstiprinājusi Reizniece-Ozola. Viņa skaidrojusi, ka tikšanās laikā runāts par sankciju atcelšanu zivju pārstrādātājiem, kā arī par Inčukalna gāzes krātuvi.

Kā raksta skaties.lv, tikšanās pretēji diplomātiskajai praksei esot notikusi bez ĀM iesaistes. Dūklavs portālam skaidrojis, ka tikšanās organizators bijis Krievijas vēstnieks Latvijā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lauku vecis
Lauku vecis

Pilnīgi pareizi darīja ZZS ministrui tiekoties. Ja ko grib kāda partija ko uzsākt darīt valsts labā Vienotība to NOROK AR SMALKĀM INTRIGĀM. Vienotības politika ir DALĪT NAUDU SAVĒJIEM PA LABI UN KREISI. Vienotūibas destruktīvā politika ir novedusi Latviju 9 miljardu parādos. Vienotība bēg no darba vietu radīšanas kā velns no krusta!
Fakts- dienā, kad Eiropa akceptēja 1. sankcijas pret Krieviju, tad Kremlī tikās Francijas tirdzniecības augsta ranga speciālisti kopā ar franču deputātiem ar PŪĶINU! TĀ ŠAJOS GADOS IR BIJUŠAS CITU EIROPAS LIELVALSTU TIKŠANĀS AR PŪĶINU. PĒDĒJĀ- PĒTERBURGĀ!